Jump to content

NB I: Kiszenvedte a győzelmet a Ferencváros

2015. 03. 01. 20:39

Az NB I 18. fordulójának zárómeccsén a kiesés elől menekülő Dunaújváros az ötödik helyezett FTC-t fogadta. Végig a Ferencváros támadott, ám Nagy Gergely remek teljesítményének köszönhetően csupán egyetlen góllal győzte le az immár kieső helyen álló Dunaújvárost.

A két együttes őszi találkozóján 2-0-ra nyertek a fővárosiak, Ugrai és Böde góljaival. Utóbbi ezúttal is a kezdőben kapott helyet, csakúgy, mint a három új igazolás: Hajnal Tamás, Varga Roland, és Cristian Ramírez. A hazaiaknál is szóhoz jutott két debütáns: Eppel Márton Paksról érkezett a télen, míg Hidvégi Sándor épp az FTC-től jött kölcsönben.

A várakozásoknak megfelelően az első játékrészben a Ferencváros birtokolta többet a labdát, többnyire a vendégek akarata érvényesült a pályán, azonban igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Aztán a 27. percben Böde ugratta ki Lamah-ot, aki egyedül törhetett kapura, ám középre tartó lövését Nagy Gergely hárítani tudta.

Öt perccel később már javított a belga támadó: épp a Fraditól kölcsönvett Hidvégi veszített labdát a saját ötösén belül (!), Böde középre passzolt, Roland Lamah pedig higgadtan lőtt a hazaiak kapujába. Több gól már nem esett az első félidőben, így egygólos vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A vezetése ellenére továbbra is az FTC dominált, a dunaújvárosiak hősiesen védekeztek, de támadásépítésre már nem futotta az erejükből. Egy óra játék után ismét Nagy Gergely tartotta meccsben a Dobos Barnáékat: Gera emelt kapura kiszorított helyzetből, löbbölését a hazai kapus a keresztlécre tudta paskolni, és a kipattanóra elsőként érkező Böde pedig a kapufát találta telibe.

Hiába azonban Nagy Gergely ihletett formája, a ferencvárosiak végül 1-0-s győzelmet arattak, és felléptek a negyedik helyre, míg a Dunaújváros továbbra is az utolsó előtti.