Jump to content

Magyar Kupa: Osztályharc a legjobb nyolc között

2015. 03. 03. 22:33

Szerdán rendezik a Magyar Kupa negyeddöntőinek odavágóit. A négy párharc között csak egy olyan van, ahol azonos osztályban játszó együttesek találkoznak. A Kisvárda tovább erősítheti az óriásölő státuszát, a Videoton a duplázásra hajt, míg az újpestiek a feldühödött szurkolóikat derítenék jobb kedvre.

A magyar foci Bradford Cityje, a Kisvárda az NB II ötödik helyén álló Szolnokot fogadja. A harmadosztály listavezetője a Vácot búcsúztatta a legjobb tizenhat között, előtte pedig a Nyíregyházát lépte le Révész Attila együttese. A Kis Károly vezette vendégek az MTK-t verték 2-1-re a nyolcaddöntők során.

A hétvégén botrányos körülmények között vereséget szenvedő Újpest a Gyirmót otthonába látogat. A feljutásra hajtó győriek jól kezdték a tavaszt, 3-1-re nyertek a Balmazújváros ellen. Az Újpest ezzel szemben 2-0-s vereséget szenvedett a Pécs ellen, ráadásul a találkozó után egyes szurkolók kissé vehemensen adtak hangot a nemtetszésüknek. Egy esetleges továbbjutás a kupában talán megenyhítené a lilák szurkolóit, akik minden bizonnyal a címvédésről álmodoznak.

A negyeddöntők legrangosabb találkozóján a listavezető Videoton a PMFC-t fogadja. Az előző körben a DVTK-t búcsúztató fehérváriak egy csalódást keltő győri döntetlennel kezdték a tavaszt, míg a pécsiek némi meglepetésre az Újpest otthonában tudtak győzedelmeskedni. Amennyiben Robert Jarni együttese a nyolcaddöntőben, a Debrecen ellen mutatott játékkal tud előrukkolni szerdán, lehet keresnivalója a Vidi ellen is.

A másodosztályban a kiesés elől menekülő Csákvár a Ferencváros otthonába látogat. A fejér megyeiek gólnélküli döntetlent játszottak a hétvégén a feljutásért küzdő Békéscsaba ellen. A csákváriak mesterét, Bognár Györgyöt – aki szerint Dárdai Pál szövetségi kapitánnyá való kinevezése a magyar edzők szembeköpése volt – 200 ezer forint pénzbüntetés befizetésére kötelezte az MLSZ fegyelmi bizottsága, mivel sértő módon nyilatkozott a játékvezető ténykedéséről. A télen megerősödött FTC a Dunaújvároshoz látogatott vasárnap, és bár csak 1-0-ra nyertek a zöld-fehérek Lamah góljával, egy percig nem forgott veszélyben a győzelmük.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: csakfoci.hu)