Jump to content

NB 1: Pályán a Fradi, de lesz kiesési rangadó is - Beharangozó I.

2015. 03. 05. 09:00

Rangadókkal folytatódik az NB I tavaszi fordulója. A nyitómérkőzésen a gyengén rajtoló Paks a Puskás Akadémiát fogadja, ám a forduló slágermérkőzése a Ferencváros-Győr derbi lesz, melyet szombaton rendeznek. Ezen kívül kiesési rangadó is színesíti a forduló palettáját, ez utóbbin a Pápa a Dunaújvárost látja vendégül, míg a nemzetközi kupába vágyó DVTK a Kecskemét otthonába látogat.

2015.03.06. Péntek 19:00 Paks - Puskás Akadémia

Gyengén kezdte az évet a Paks, két mérkőzésen csupán 1 pont a mérlegük. A Puskás Akadémia egy DVSC elleni vereséggel rajtolt, ám a címvédőtől ki lehet kapni, a Paks ellen azonban nem engedhetik meg maguknak a vereséget. A találkozó pikantériáját Fiola Attila személye jelenti, aki éppen Paksról igazolt a téli átigazolási szezonban Felcsútra.

2015.03.07. Szombat 14:00 Ferencváros - Győr

Kicsit meglepő, hogy a forduló rangadója nem érdemelt esti időpontot, a Ferencváros-Győr derbit ugyanis szombaton déliután kettő órakor rendezik. A Fradi remek felkészülést tudhat maga mögött, jóllehet a tavaszi rajt nem volt látványos, a Dunaújvárost ugyanis csupán egyetlen góllal verték a fővárosi zöld-fehérek. Nagy kérdés, hogy mi várható a Győrtől a rangadón, hiszen a keret teljesen átalakult a télen. Miriuta Vasile együttese ugyanakkor jól kezdte a tavaszt, hiszen a listavezető Videoton ellen ért el értékes döntetlent Priskin utolsó pillanatokban szerzett találatával. A rangadó pikánsnak ígérkezik, hiszen egyrészt Varga Roland Győrből igazolt a Ferencvároshoz, másrészt a győriek szakvezetője, Miriuta Vasile egykoron ünnepelt játékos volt az Üllői úton, kérdés, hogy a Fradi-tábor (már amennyien lesznek) mennyire fogadja majd barátságosan az egykori kedvencet.

2015.03.07. Szombat 16:00 Pápa - Dunaújváros

A Pápa a Kecskemét ellen a legutóbbi fordulóban gólzáporos meccsen kapott ki, pozitívumként lehet azonban értékelni, hogy Szűcs Lajosék háromgólos hátrányuk ellenére sem adták fel, jóllehet pontot így sem szereztek. A kiesés ellen harcoló Dunaújváros szívós ellenfélnek számít, főleg hazai pályán, erről a ferencvárosi játékosok tudnának mesélni. Igazi kiesési rangadó lesz ez a mérkőzés, remélhetőleg kellő izgalmakkal vegyítve.

2015.03.07. Szombat 16:00 Kecskemét - Diósgyőr

A KTE a Pápa elleni sikerrel kezdte a tavaszt, míg a Diósgyőr meglepetésre csak ikszelt Szombathelyen. A DVTK rapszodikusan teljesít, azonban így is esélyesként várhatják a csatát. A diósgyőrieknek kötelező a győzelem ha valóban oda szeretnének érni a nemzetközi kupát jelentő hely valamelyikére, ehhez azonban az is kell, hogy kellően figyeljenek a KTE veszélyes támadóira.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: boon.hu)