Jump to content

NB 1: Bravúros paksi fordítás

2015. 03. 06. 22:05

Felejthető első, de annál izgalmasabb második félidőt követően tartotta otthon a 3 pontot a Paks a labdarúgó NB I 19. fordulójának nyitómérkőzésén. A második félidő elején tizenegyeshez és emberelőnyhözhoz jutott a vendég Puskás Akadémia, azonban a hazaiak Bartha László két góljával fordítottak.

A Paks gyenge formában, még idén nyeretlenül fogadta a Puskás Akadémiát, a meccs előtt 4 pont volt a különbség a két csapat között, a tolnaiak javára. Az első félidő gyenge színvonalú játékot hozott. Egy-egy kósza lövést a Paks eleresztett, de egyébként inkább harc dominált a pályán, mint igazi futball. Annál inkább érdekes ez, mert mind Csertői Aurél, mind Benczés Miklós támadó szellemű kezdőcsapatot küldött pályára.

A második játékrészre aztán felpörögtek az események. Egy óra játék után Gévay szabálytalankodott Tischler Patrikkal szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig kiállította a védőt, és büntetőt ítélt meg a Puskás Akadémia javára. A tizenegyest Lencse László magabiztosan értékesítette, kevesen gondoltak ekkor arra, hogy a Paksban lesz annyi lendület, hogy tíz emberrel is fordítson. Pedig aztán pontosan ez történt. A 74. percben Báló átadását lőtte a kapuba Bartha László, Danilovics csak beleérni tudott a lövésbe. Négy percre rá pedig jött a slusszpoén, ezúttal Balázs Zsolt szolgálta ki Barthát, aki góljával eldöntötte a találkozót.

Bosszús lehetett a Puskás Akadémia, hogy 10 ember ellen nem sikerült megtartani legalább a döntetlent, míg a Paks első bajnoki győzelmének örülhetett 2015-ben.

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: nemzetisport.hu)