Jump to content

NB 1: Debrecen-Újpest a hétvége slágermeccse - Beharangozó II. rész

2015. 03. 06. 09:00

A forduló egyik rangadója, a DVSC-Újpest zárja a 19. kört. Emellett az első helyen álló Videoton az idén még veretlen Nyíregyházát fogadja. A két őszi utolsó, azaz a Pécs és a Haladás egymással találkozik a Mecsekalján, míg a 2. helyezett MTK a Honvéddal találkozik, mindkét csapat számára otthonos környezetben.

2015.03.07. Szombat 16:00 Pécs - Haladás

Az a két csapat találkozik a Mecsekalján, akik a téli szünetet kieső helyen töltötték. Mindkét csapat jól kezdte azonban a tavaszi szezont, a PMFC nyert az Újpest ellen, míg a Hali pontot csent a Diósgyőrrel szemben. A Pécs főleg külföldiekkel erősített, míg a Hali a Honvédból igazolt, valamint a Győrből is érkezett Dudás Ádám, aki az ősszel olykor halovány támadójátékos segíthet. Igazi hatpontos találkozó lesz ez a kiesés elkerülése ellen, talán a jó bajnoki kezdés inkább a pécsieknek adhat erőt.

2015.03.07. Szombat 18:30 Videoton - Nyíregyháza

A Videoton majdnem egy győztes rangadóval kezdte a félévet, de ott talán a kelleténél jobban visszavettek a második félidőben az ETO ellen, és ez megbosszulta magát. Újabb intő jel a hétközi Pécs elleni kupamérkőzés lehet, ahol csak a hosszabbításban tudtak nyerni Juhász Rolandék. A Nyíregyháza ellen azért így is egyértelmű esélyesek, ahogy jelenleg nagyjából minden magyar csapat ellen azok, viszont nem szabad szó nélkül elmenni a Szpari tavaszi kezdése mellett. Azonban a Vidi elleni pontszerzés még az előzőeknél is nagyobb bravúr lenne Mátyus János csapata számára.

2015.03.08. Vasárnap 16:30 Bp. Honvéd - MTK

Mindkét csapat otthon érezheti majd magát, hiszen idén az MTK is a Bozsik Stadionban játssza hazai meccseit. A Honvéd a nagy téli változtatások miatt még keresi önmagát, ez, és a papírforma is az ezüstérmes pozíciót elfoglaló MTK mellett szólhat. A Honvédnak azonban égető szüksége lenne a pontokra, hiszen vészesen közel van számukra a kiesőzóna, és több mögöttük helyet foglaló csapat is mutatott már biztató jeleket idén.

2015.03.08. Vasárnap 18:30 DVSC - Újpest

A Fradi-ETO mellett ez lehet a másik nagy összecsapása a fordulónak. A Loki már elérte a dobogót, az Újpest pedig a fájdalmas Pécs elleni vereséggel továbbra is a középmezőny tagja, csak hetedik a tavalyi kupagyőztes. Nagy bravúr kellene a lila-fehérektől, a tabellán elfoglalt hely és a jelenlegi forma is a hazaiak sikerét ígéri. Azonban biztató lehet számukra, hogy a két csapat őszi találkozóját az Újpest nyerte, az azóta már távozott Simon Krisztián találatával.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: nemzetisport.hu)