Jump to content

NB I: Emberhátrányban nyert az MTK, döntetlen Debrecenben

2015. 03. 08. 21:33

Két mérkőzést rendeztek vasárnap az NB I 19. fordulójában. A kiesés felé sodródó Kispest 2-0-ra kikapott a majd egy félidőt emberhátrányban játszó MTK-tól, míg az Újpest gól nélküli döntetlent játszott a Debrecen vendégeként.


A Budapest Honvéd – MTK mérkőzésen majd egy órát kellett várni az első említésre méltó jelenetre, mivel a két együttes a szezon, vagy talán minden idők legeseménytelenebb első félidejét produkálta. Az 54. percben egy fölösleges szabálytalanság után Khaly Iyane Thiam megkapta a második sárga lapját, és mehetett zuhanyozni.

Némileg meglepő módon a hazaiakat zavarta meg jobban a kiállítás. Vass Ádám becserélésével Garami mester stabilizálta csapata védekezését, és a 64. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek. Kanta József végezhetett el szabadrúgást 35 méterre Kemenes Szabolcs kapujától, beívelésére Dr. Horváth Zsolt érkezett is, azonban nem tudott belefejelni a labdába. Viszont zavarórepülésével a szélső megtévesztette a kispestiek kapusát, így Kanta labdája érintés nélkül hullott a hazaiak hálójába.

A semmiből jött góltól vérszemet kaptak a kék-fehérek, és gyorsan rá is tették a másodikat. Baki Ákos remek indítását követően Dr. Horváth robogott végig a jobb oldalon, az alapvonalról centerezett, és a középen érkező Csiki Norbertnek már csak a kapuba kellett pofoznia a labdát.

A hátralévő időben már nem változott az állás, így az MTK továbbra is második, míg a kispestiek ugyan tizennegyedikek, de ugyanannyi pontjuk van, mint a már kieső helyen álló Dunaújvárosnak.


A forduló egyik legjobban várt rangadóján két, a dobogóra hajtó együttes találkozott. A negyedik helyezett Debrecen egy esetleges győzelemmel utolérhette volna a dobogó legalsó fokán tanyázó Ferencvárost, míg az újpestiek jóvátehették volna a múlt heti, Pécs elleni vereséget.

Az első játékrészben többnyire a debreceniek akarata érvényesült a pályán, többet volt a hazaiaknál a labda, de az újpestiek hősiesen védekeztek. A 11. percben Mihelics végezhetett el egy szabadrúgást 18 méterről, ám Balajcza hatalmas bravúrral védett. 10 perccel később Szuljics csípett el egy passzt a felezővonalnál, végigrobogott a hazaiak térfelén, ám lapos lövése centikkel ugyan, de elkerülte a kaput.

A második félidő kicsit kiegyensúlyozottabb játékot hozott, mindkét oldalon több lehetőség adódott: egy óra játék után Jovanovics lőtt egy cselt követően, de a rövidre tartó lövésre leért Balajcza. Tíz perccel később Bardhi tüzelt 12 méterről, ám lövését ki tudta ütni a csereként beálló Verpecz István.

A hátralevő időben is becsülettel ment előre mindkét együttes, Sztaniszlavjevics a 88. percben még ziccert rontott, de gól már nem született. Ez a döntetlen egyik csapatnak sem túl jó, a Debrecen továbbra is negyedik, az Újpest hetedik.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / forrás: mtkbudapest.hu)