Jump to content

Gól nélküli döntetlenre végeztünk a görögök ellen

2015. 03. 30. 03:30

Nem bírt egymással a magyar és a görög válogatott a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjén. A Groupama Arénában a játék képe alapján a magyar csapat állt közelebb a győzelemhez, a helyzetek azonban kimaradtak. A magyar válogatott ezzel is megőrizte 3. helyét a csoportban.

22 ezer néző előtt fogadta Dárdai Pál csapata a tavaly nyári világbajnokságon is szereplő görögöket. A Király-Fiola-Juhász-Kádár-Leandro-Elek-Tőzsér-Stieber-Gera-Dzsudzsák-Szalai kezdőcsapattal felálló magyar válogatott Dzsudzsák révén egy kemény belépővel jelezte, készen áll a csatára.

Dzsudzsák nevéhez fűződik az első magyar kapuralövés is, Karnezisz azonban hárított. Négy perccel később Gera előtt adódott helyzet, a duplán hazai pályán játszó középpályás azonban fölé lőtt. Még Dzsudzsák és Stieber előtt adódott lehetőség, míg vendégrészről Toroszidisz próbálkozott, igazán nagy ziccert azonban egyik csapat sem tudott kialakítani.

Fordulás után a hellének kezdtek jobban, Fetfacidisz és Kone veszélyeztetett, Athanasziadisz pedig kevéssel maradt le a labdáról gólhelyzetben. Ahogy telt az idő, egyre jobban látszott, hogy egy góllal meg lehet nyerni ezt a mérkőzést, a végső találatot azonban egyik válogatott sem tudta bevinni. Még úgy sem, hogy a lefújás előtt két ordító ziccert hagyott ki a magyar csapat, Pintér Ádám és Nikolics Nemanja révén.

A 0-0-val a magyar csapat a csoport harmadik helyén áll, következő mérkőzését június 13-án Finnországban játssza, míg a görögök Feröerre látogatnak.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: hir.ma)