Jump to content

NB I: Hiába dominált az Újpest, a Vidi 3 ponttal távozott

2015. 04. 05. 20:33

Az NB I 22. fordulójának a zárómeccsén a listavezető Videoton látogatott a Szusza Ferenc Stadionba. A gyenge tavaszt produkáló Újpestiek végig irányították a mérkőzést, többet támadtak ellenfelüknél, azonban egy villámgyors kontra után született Filipe Oliveira gól végül a vendégek felé billentette a mérleg nyelvét.

A vendégek csapatkapitányának, Sándor Györgynek minden bizonnyal nem kellett megmutatni a járást a Megyeri úti stadionban, hiszen az Újpest színeiben mutatkozott be annak idején az első osztályban. A hazaiak közül Dusan Vasziljevics mondhatta el magáról, hogy két évig viselte az ellenfél mezét, őt azonban a hét közben kitette a csapatból Nebojsa Vignjevics vezetőedző.

Némileg talán meglepő módon a hazaiak kezdték jobban a találkozót, többnyire a Videoton térfelén folyt a játék. A 12, percben Andrics robogott el a bal szélen, beadását követően Perovics lőhetett tisztán, azonban Calatayud védeni tudott.

Az első negyedórát követően rendezte sorait Joan Carillo együttese, és ezáltal kiegyenlítettebbé vált a játék. Bár igazán nagy ziccereket egyik csapat sem tudott kialakítani, mégsem volt unalmasnak mondható a meccs, nagy iramot diktáltak a felek.

A 39. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Videoton. Stopira indította a bal szélen megiramodó Filipe Oliveirát, aki befelé cipelte a labdát a védők szorításában, majd 15 méterről kilőtte a hosszú alsót.

Nem nagyon fogta meg a bekapott gól hazaiakat, sőt, a 41. percben még az egyenlítés is összejött Perovics révén, de Vad II István les miatt érvénytelenítette a gólt – látszólag jogosan. A hajrában Kovács István megsérült egy szerelési kísérletet követően, helyére Simán Ádám állt be. Több találat azonban már nem született az első játékrészben, így egygólos vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt is az Újpest kezdte jobban, ám nem tudták gólra váltani fölényüket. Ahogy telt-múlt az idő, úgy fogyott az hazaiak élessége. Továbbra is ők veszélyeztettek, ők birtokolták a többet a labdát, azonban igazán nagy ziccereket nem tudtak kialakítani. A 74. percben Bardhi végezhetett el egy szabadrúgást 17 méterre a vendégek kapujától, de a rövidre tartó lövését Calatayud hárítani tudta.

Így hiába az újpesti fölény, az egyenlítés nem jött össze a hazaiaknak. Győzelmével a Videoton újra tíz pontosra növelte előnyét, míg az lila-fehérek továbbra is a nyolcadikak.


NB I, 22. forduló (vasárnap)

Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd 1:3 (1:3)

Újpest FC – Videoton FC 0:1 (0:1)


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: record.xl.pt)