Jump to content

Nikolics a sztár Lengyelországban

2015. 09. 02. 10:20

A Legia Warszawa magyar támadója, Nikolics Nemanja lett a hónap legjobbja a lengyel labdarúgó-bajnokságban a csapatkapitányok és a szurkolók szavazatai alapján. Nikolics a nyáron hagyta el a Videoton együttesét, miután a felek nem tudtak megállapodni a hosszabbításról.

Nikolics beilleszkedése nagyon gyorsan ment, a magyar válogatott csatár pillanatok alatt fel tudta venni a lengyel liga ritmusát és úgy tűnik, hogy a góllövéssel sem áll egyelőre hadilábon. A pályafutása során eddig szinte mindegyik állomáshelyén idényenként legalább 10 gólt szerző csatár a kimutatások szerint a legtöbbet lőtt kapura (26) és neki volt a legtöbb a kaput eltaláló lövésből is (19).

Nikolics nyáron a Videotontól igazolt Lengyelországba, hét mérkőzésen hét gólt szerzett az Ekstraklasában, augusztusban négyszer talált be. Sokan úgy vélik, hogy a lengyel bajnokság jelenleg a legjobb ugródeszka a német Bundesligához, így Nikolics is reménykedhet, hogy idővel Németországban köt majd ki, igaz ahhoz legalább ilyen szinten kell lőnie a gólokat és akkor bizonyára nem marad el a hőn áhított német szerződés sem.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:uefa.com)