Jump to content

Már áprilisban vége lesz az NB I-nek

2015. 12. 10. 08:31

A téli szünet után hamarabb kezdődik, ám hamarabb is fejeződik be a labdarúgó bajnokság, így segítvén Bernd Storck és a válogatott felkészülését a nyári franciaországi kontinenstornára.

Az Európa-bajnoki felkészülés érdekében már április végén befejeződik a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idénye. A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi tájékoztatása szerint a bajnokság korábbi befejezése révén Bernd Storck szövetségi kapitánynak - aki részt vett az elnökség keddi ülésén - lehetősége lesz nem hivatalos FIFA-játéknapokon is felkészülést vezényelni.

A tavaszi szezon február 13-án, szombaton indul a bajnokság 20. fordulójával, az utolsó játéknap a május elsejei hétvégére esik majd. Az idény - a tervezettnél egy héttel korábban - május 7-én, a Magyar Kupa döntőjével zárul.

A nagy nemzetközi tornán legutóbb 1986-ban szerepelt magyar együttes idegenben 1-0-ra, hazai környezetben pedig 2-1-re győzte le Norvégiát novemberben az Európa-bajnokság pótselejtezős párharcában, ezzel kijutott a június 10-én rajtoló, franciaországi viadalra.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)