Jump to content

Visszatérnek a "sikerkapitányok"!

2015. 12. 30. 19:59

Pintér Attila és Egervári Sándor személyében két rutinos, ám a válogatott élén egyaránt megbukó szakember tér vissza a magyar labdarúgás vérkeringésébe. Pintér a másodosztályú Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője lett, míg Egervárit a DVTK élére nevezték ki.

A Mezőkövesd elnöksége sajtótájékoztatón mutatta be az új vezetőedzőt. A klub honlapjának beszámolója szerint Tállai András elnök először az új szakember kinevezésének okát fejtette ki, de egyben az infrastruktúrára, a fejlesztésekre és a pénzügyi háttérre is kitért. Elárulta: 11 nap alatt sikerült megegyezniük Pintér Attilával.

"Nem szeretem a langyos vizet. Volt NB I-es ajánlatom is, de nem éreztem ott azt a célt, amit itt kértek tőlem. A szakmai stábban Ulbert Tibor kapusedzővel folytatom a munkát, de pályaedzőként Farkas József eddigi segítőm munkájára számítanék, aki még függ jelenlegi klubjától" - mondta Pintér.

A 49 éves szakember korábban a Sopron, a Ferencváros, a Vasas és a Győr csapatát irányította az élvonalban, de dolgozott Baján, Sárváron, Celldömölkön és Pápán is. Kétszeres bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes. A magyar válogatottat 2013 decemberétől 2014 szeptemberéig szövetségi kapitányként vezette, de első tétmérkőzése, az Észak-Írország ellen 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező után menesztették, és azóta nem volt munkája.

A Mezőkövesd a 2013/14-es idényben újoncként nem tudta kiharcolni a bennmaradást az NB I-ben, az előző évadban a másodosztály negyedik helyén végzett, jelenleg pedig az ötödik pozícióban tölti a téli szünetet. Hátránya négy pont a - feljutást jelentő - második helyen álló Zalaegerszeggel szemben.

Pintér kinevezése előtt egy nappal Egervári Sándor is bejelentette visszatérését, igaz ő az NB I-ben kapott munkát. A korábbi szövetségi kapitány Bekő Balázst váltja Diósgyőrben. A 65 esztendős szakember hasonló megbízatásban korábban - az MTK és a Dunaferr élén - összesen három bajnokságot nyert, az U20-as válogatottat világbajnoki bronzéremig vezette 2009-ben, a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként pedig 62 százalékos mutatóval dolgozott 2010 és 2013 között - emlékeztet a diósgyőri klub honlapján olvasható keddi közlemény.

Egervári elődje, a júniusban kinevezett Bekő Balázs két hete távozott, miután a DVTK várakozáson alul teljesített: 19 bajnoki mérkőzésen csak ötször nyert, s a kilencedik helyről várja a tavaszi folytatást.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/2016-os idényében:
augusztus 19.: Videoton FC, Bernard Casoni helyett ideiglenesen Pető Tamás
október 6.: Videoton FC, Pető Tamás helyett Horváth Ferenc
október 19.: Vasas, Szanyó Károly helyett Simon Antal
december 14./29.: Diósgyőr, Bekő Balázs helyett Egervári Sándor

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:nso.hu)