Jump to content

A csodában bízhat a Fradi, a Vidi nagy előnye ellenére sem bízhatja el magát

2017. 07. 20. 09:28

Idegenben aratott háromgólos sikerének köszönhetően a Videoton már a következő körben érezheti magát az Európa Liga selejtezőjében, míg a Ferencváros rendkívül nehéz helyzetben van a csütörtöki visszavágó előtt.

 

 
 

 

A székesfehérváriak múlt héten 3–0-ra győztek az észt Nömme Kalju vendégeként, így a 21 órakor kezdődő felcsúti második felvonás formalitásnak tűnik a selejtező második fordulójában, ennek ellenére a magyar bajnoki ezüstérmes nyerni szeretne.

„A célunk az, hogy kettős győzelemmel jussunk tovább” – mondta a klub honlapján Géresi Krisztián, aki szerint egyelőre nem foglalkoznak a következő lehetséges ellenféllel, a francia Girondins Bordeaux együttesével.

A Nömme Kalju 19 fordulót követően harmadik helyen áll az észt bajnokságban, de hétvégén nem lépett pályára. A Videoton vasárnap kezdte meg szereplését a magyar bajnokságban, melynek nyitófordulójában meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott az újonc Balmazújváros ellen.

A Ferencváros egészen más helyzetben van, hiszen 4-2-es hazai vereség után, kétgólos hátránnyal utazik a dán Midtjylland otthonába, azaz a továbbjutás kiharcolásához legalább három gólt kellene szereznie a 19 órakor kezdődő összecsapáson. Ez különösen nagy bravúr lenne egy olyan csapat ellen, amely két éve főtáblára jutott az Európa Ligában, sőt a csoportból is továbblépett, a legjobb 32 között végül a Liverpool állította meg. A Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek vezetőedzője, a német Thomas Doll a szinte reménytelen helyzet ellenére azt ígérte, hogy amíg esély van a párharc megnyerésére, addig küzdeni fognak.

A magyarhoz hasonlóan a dán bajnokság is a hétvégén rajtolt: mindkét együttes csalódást keltően kezdett, ugyanis a Ferencváros 1-1-es döntetlent hazai pályán az újonc, jóllehet alaposan megerősített, az NB I mezőnyének harmadik legdrágább keretével rendelkező Puskás Akadémiával, míg a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Midtjylland 4–0-ra kikapott a Bröndby vendégeként.

A párharc továbbjutója a lengyel Arka Gdynia csapatával találkozik a selejtező harmadik fordulójában.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)