Jump to content

Huszti: Nem azért jöttem, hogy válogatott lehessek

2018. 01. 13. 05:20

"Nem azért jöttem, hogy válogatott lehessek, az a történet számomra már befejeződött" - jelentette ki a Videoton FC pénteki sajtótájékoztatóján Huszti Szabolcs, aki 13 év után tért vissza Magyarországra, és két és féléves szerződést kötött a székesfehérvári klubbal.

Huszti Szabolcs valószínűnek nevezte, hogy a jövőben nem lesz magyar válogatott. "Jöjjenek a fiatalok"  - tette hozzá, mert meglátása szerint nem ő jelenti a jövőt.

A szélső utalt az évekkel ezelőtt írt nyílt levelére, amelyben azt írta, hogy "nem fog hazaigazolni a Videotonba, hogy válogatott lehessen". Hangsúlyozta, hogy akkori véleményét ma is tartja, mert neki ugyan "nem derogál a magyar élvonalban játszani, de akinek magyar futballistaként lehetősége van top bajnokságban, top csapatban játszani, tegye meg".

Huszti Szabolcs hangsúlyozta: amikor korábban a hazatérését tervezte, akkor sem futballozni szeretett volna itthon, de a Videoton annyira komolyan érdeklődött iránta, hogy végül ez meggyőzte. Reményét fejezte ki, hogy bajnok lesz a Videotonnal és a fehérvári csapattal a nemzetközi kupában is szép sikereket érhet el.

Kérdésre elmondta: már együtt készül a csapattal, de sérülését követően még van lemaradása. Megjegyezte, hogy szeretne pályára lépni az első tavaszi találkozón, ám nem sietteti a visszatérést, mert nem akar újra megsérülni.

Kovács Zoltán sportigazgató örömének adott hangot amiatt, hogy "ilyen kvalitású játékost" haza tudtak csábítani. Úgy vélte: egy ilyen fantasztikus karriert befutott labdarúgó megszerzése jó üzenet a Videotonnak és az egész magyar labdarúgásnak. Megemlítette, hogy tovább kívánják erősíteni a keretet, hogy bővüljenek az edző variációs lehetőségei, ezért hamarosan újabb bejelentéseik lesznek.

Marko Nikolic vezetőedző szerint az elmúlt két évtized egyik legjobb magyar játékosát sikerült leigazolniuk, aki sokat segíthet a célok elérésében.

Elmondta, hogy miután néhány játékos a második csapattal kezdi meg a felkészülést, két-három új igazolást a következő napokban bejelenthetnek.

Huszti Szabolcs korábbi válogatott labdarúgó csütörtökön szerződött az OTP Bank Liga második helyén álló Videoton FC csapatához.

A 34 éves Huszti az NB I-ben korábban a Ferencváros és a Sopron színeiben szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Eintracht Frankfurt, az orosz Zenit, illetve a kínai Csangcsun Jataj játékosa volt. Magyarországon egyszer, Oroszországban kétszer volt bajnokcsapat tagja.

A válogatottban 51-szer lépett pályára, de 2010 után lemondta a szereplést.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)