Jump to content

Válogatott - Leekens sem tett csodát

2018. 03. 23. 22:30

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában.

A kazahok már a himnuszok alatt elnyerték a hazai publikum szimpátiáját, mivel több játékos is a vacogó kísérő gyerekekre terítette bemelegítő felszerelését. A vendégek ezt követően már korántsem voltak ennyire népszerűek, hiszen tíz perc alatt kétgólos vezetéshez jutottak, a magyar szurkolótábornak pedig ebben a pillanatban el is fogyott a türelme. A 21. percben úgy tűnt, magára talált Leekens együttese, ehhez Dzsudzsák Balázs harcossága és Szalai Ádám kissé szerencsés gólja kellett.

A lendület azonban nem tartott ki sokáig, a kazahok szépen lassan visszavették az irányítást, nem sokkal a szünet előtt pedig visszaállították a kétgólos különbséget.

 A magyarok belga szövetségi kapitánya három cserével próbálta felrázni a csapatát - a védelemről mindent elárult, hogy a két szélső hátvédet lehozta -, de semmilyen érzékelhető változás nem történt a pályán. A hazai szurkolótábor először csak azt kiabálta, hogy "hol a szívetek", a 60. percben azonban látványosan sokan inkább a korai távozás mellett döntöttek. Ők már nem látták, ahogy Németh Krisztián egy bombagóllal ismét minimálisra csökkenti a különbséget. A magyar válogatott az utolsó bő húsz percben beszorította kissé elfáradó ellenfelét, de az eredmény nem változott.

A lefújást követően a játékosok hatalmas füttykoncertben részesültek, és ugyan kisétáltak a táborhoz, de ez csak "olaj volt a tűzre", így az öltöző felé vették az irányt.

"Az első tizenöt percet gyakorlatilag átaludtuk, ezen felül adtunk három ajándékgólt az ellenfélnek. Rengeteg egyéni hibát elkövettünk" - értékelt Georges Leekens, a magyar válogatott szakvezetője. 

"A félidei cserék után kicsit jobb lett a játékunk, ugyanakkor nem vagyok elégedett. Három nappal ezelőtt mondtam, hogy nemzetközi szinten fizetni kell a hibákért, ezeket most gólokra váltotta az ellenfél. Több játékos is nagyot küzdött, mint például Dzsudzsák Balázs"  - mondta.

"Mindkét csapat számára egy jó felmérő volt ez a találkozó. Én nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, szervezettségével, annak külön örülök, hogy végig magabiztosan futballoztunk. Elsősorban nem az eredmény érdekelt, hanem az, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, de természetesen nagyon örülök a győzelemnek, hiszen az magabiztosságot ad a futballistáknak" - értékelt Sztanimir Sztojlov, a kazah válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a világranglista helyezésük nem felel meg a valóságnak.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)