Jump to content

NB I - Utolsó esélyét ragadhatja meg a Vidi

2019. 04. 20. 09:58

A címvédő, második helyen álló MOL Vidi FC a listavezető Ferencváros otthonába látogat szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának rangadóján.

Amennyiben a sorozatban hét bajnoki győzelemnél járó fővárosiak legyőzik a székesfehérvári együttest, gyakorlatilag bajnoknak tekinthetők, mert ezzel, négy fordulóval a bajnokság vége előtt, 11 pontra nőne az előnyük.

A Ferencváros sikerének esélyét növeli, hogy pályaválasztóként immár 34 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban, ugyanakkor a Vidi elleni Magyar Kupa-párharc óvatosságra intheti Szerhij Rebrov csapatát: a fehérváriak a negyeddöntőben kettős győzelemmel búcsúztatták az FTC-t.

A két csapat mostani idényben lejátszott bajnoki mérkőzései közül a szeptemberi, budapesti összecsapás 2-2-es döntetlent hozott, míg decemberben a Vidi pályaválasztóként 2-1-re nyert.

A harmadik helyre hajtó együttesek közül kettő éppen egymással csap össze: a 46 ponttal jelenleg bronzérmes pozícióban álló Újpest a 40 pontos, ötödik Honvédot fogadja. A kupaelődöntős kispestiek a bajnokságban hullámvölgybe kerültek, az elmúlt öt fordulóban egyszer nyertek, és amennyiben Újpesten is kikapnak, vélhetően már csak a Magyar Kupa-szerepléssel marad esélyük a nemzetközi kupaindulás kivívására.

A jelenleg negyedik DVSC azt a Haladást fogadja hazai pályán, amelynek helyzete néhány hete még kilátástalannak tűnt, ám utóbbi hat bajnokijából ötöt megnyert, így belátható távolságra került számára a bennmaradás: Horváth Ferenc együttese egy esetleges újabb sikerrel egy pontra megközelíthetné a 10., ezúttal az MTK otthonában vendégeskedő Kisvárdát.

Az ugyancsak a kiesés elkerüléséért küzdő, négy mérkőzés óta nyeretlen Diósgyőr a nyolcadik Paksot fogadja, és ha nyer, egy pontra zárkózik a hat forduló óta győzelem nélkül álló Tolna megyei riválisára.

Az ugyancsak veszélyeztetett helyzetben lévő Puskás Akadémia - amely legutóbbi öt bajnokiján csak egyszer nyert - a Mezőkövesdhez látogat.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00

Újpest FC-Budapest Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport)

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 17.00

Diósgyőri VTK-Paksi FC 17.00

Debreceni VSC-Szombathelyi Haladás 17.00

Ferencváros-MOL Vidi FC 19.30 (tv: M4 Sport)

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)