Jump to content

U21-es Eb - harmadik meccsét is elbukta Gera Zoltán csapata, méghozzá kiütéssel

2021. 03. 31. 08:12

Hollandia 6-1 arányban megverte Magyarországot kedden, a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, Székesfehérváron, ezzel csoportgyőztesként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Eseménytelenül telt a találkozó első tíz perce, majd felpörögtek a csapatok és mindkét kapu előtt veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Negyedóra után fölénybe került a továbbjutásért küzdő Hollandia, elsősorban azért, mert a csoportkör után a tornát befejező magyar csapat nem tudott mit kezdeni agresszív letámadásával. A sorozatos holland helyzetek a szünet előtt értek góllá: a védők között kilépő Dani de Wit használta ki a ziccert.

Fordulást követően a narancsmezesek azonnal növelték előnyüket Myron Boadu büntetőjével, majd alig tíz perc elteltével Cody Gakpo bombájával már hárommal vezettek. Bolla Bendegúz tizenegyesből szépített ugyan, de nem kellett sokat várni a negyedik holland gólra sem, ismét Gakpo volt eredményes. A hajrában Sven Botman és Brian Brobbey is betalált, ezzel alakult ki a 6-1-es végeredmény.

Gera Zoltán szövetségi edző a találkozó utáni online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy fájó vereséget szenvedtek, mert ugyan egy jobb csapattól kaptak ki, de a hat kapott gól sok. Hozzátette: szétestek a végére, sokat hibáztak játékosai, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált.

"Összességében sok tapasztalatot szereztek a játékosok és az edzői stáb is. A játékosok hozzáállása mindvégig rendben volt, egyedül az utolsó meccs vége nem tetszett" - értékelte együttese összteljesítményét a szakember, aki kérdésre elmondta, hogy a szövetség értékeli majd az Eb-t, az ő jövője ezután dől el.

Gera Zoltán együttese ezzel pont nélkül, két rúgott és tizenegy kapott góllal csoportutolsóként zárta a tornát. A hollandok mellett az utolsó körben a románokkal gól nélküli döntetlent játszott német együttes jutott tovább a négyesből.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)