Jump to content

Tovább tart a mélyrepülése a Fehérvárnak, ezúttal a Paks verte

2022. 02. 26. 14:26

A székesfehérvári együttes a másfél hete vezetőedzőnek kinevezett német Michael Boris irányításával sem tud pontot szerezni, vereségsorozata immár öt meccs óta tart. A Paks két nyeretlenül megvívott összecsapás után győzött ismét, ezzel átvette a negyedik helyet a tabellán a Fehérvártól.

A székesfehérvári klub másfél órával a találkozó kezdete előtt a hivatalos honlapján közölte: az Ukrajnában kialakult háborús konfliktus miatt négy ukrán légiós, Ivan Petrjak, Jevhen Makarenko, Bohdan Lednev és Artem Sabanov jelezte a szakmai stábnak, hogy nincs megfelelő mentális állapotban ahhoz, hogy pályára lépjen Pakson, ezért ők nem utaztak el a csapattal.

 

Jó iramban, helyzetekkel és gólokkal indult a mérkőzés, melynek első félidejében labdabirtoklásban és a kapura lövések számában is jobbnak bizonyult a Paks, mégis a vendégek vonultak előnnyel a szünetre. A Fehérvár ugyanis már a harmadik percben vezetést szerzett, tíz perccel később pedig megduplázta előnyét. A hazaiak azonban meccsben maradtak, köszönhetően Haraszti Zsolt 17 méterről szerzett bombagóljának.

Fordulás után a cserékkel felfrissített Paks nagy lendülettel igyekezett egyenlíteni, a góllövőlistát vezető Ádám Martin azonban előbb érvénytelen találatig, majd pedig egy kapufáig jutott. A félidő felétől a leginkább az eredmény megtartására törekedő Fehérvár tördelni kezdte a játékot, így a sárga lapok száma is megszaporodott vendégoldalon.

A hajrában aztán Ádámnak sikerült megvillannia és egy bal oldali beadást fejjel gólra váltania, a 94. percben pedig egy szöglet után Lenzsér pecsételte meg a vendégek sorsát, akik így egymás után ötödször maradtak pont nélkül az élvonalban.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)