Jump to content

NB I - Kecskemétre látogat a címvédő Ferencváros

2022. 09. 29. 12:57

A címvédő és százszázalékos mérleggel listavezető Ferencváros az újoncként harmadik helyezett Kecskemét vendége lesz a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A zöld-fehér csapat úgy vezeti a tabellát négypontos előnnyel a második Kisvárdával szemben, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző tanítványai jövő csütörtökön az Európa-liga főtábláján is folytathatják menetelésüket, miután megnyerték az első két csoportmeccsüket otthon a Trabzonspor, idegenben pedig a Monaco ellen.

Papíron a vasárnapi bajnoki összecsapásnak is a fővárosi együttes az esélyese, ugyanakkor az idényt nagyon jól kezdő Kecskemét nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. Az újonc otthon még veretlen a szezonban - három győzelem, egy döntetlen -, és hazai tétmérkőzéseit tekintve sorozatban három sikernél jár.

A felek az élvonalban legutóbb 2014-ben csaptak össze - akkor még 16 csapatos volt a bajnokság - és Kecskeméten, valamint Budapesten egyformán 3-1-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes. A hazai pályán elért utolsó kecskeméti sikerig egészen 2011 szeptemberéig kell visszamenni, a Bács-Kiskun megyei alakulat akkor 1-0-ra nyert.

A második Kisvárda a hétvégi körben a gyengélkedő Újpest vendége lesz, míg a negyedik Puskás Akadémia a vasárnap esti zárómérkőzésen Fejér megyei riválisát, a Fehérvárt fogadja.

A nyeretlenül sereghajtó Vasas a hatodik Zalaegerszeg angyalföldi vendégjátékán próbálhat javítani helyzetén, míg az utolsó előtti Mezőkövesdhez a Paks utazik a péntek esti nyitómeccsen. A borsodi együttes kispadján most debütál majd a szeptember 14-én kinevezett régi-új vezetőedző, Kuttor Attila.

Hasonló bemutatkozás lesz Debrecenben is, a szombaton sorra kerülő, Budapest Honvéd elleni összecsapás alkalmával a szerb Srdjan Blagojevic először irányítja vezetőedzőként a DVSC-t, amelynél múlt szerda óta dolgozik.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)