Jump to content

Dibusz szerint fegyelemre és türelemre lesz szüksége a Ferencvárosnak a Leverkusen ellen

2023. 03. 07. 11:30

Dibusz Dénes szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának legfőképpen fegyelemre és türelemre lesz szüksége csütörtökön, a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntős párharc idegenbeli első felvonásán.

 

A magyar válogatott hálóőr a keddi elutazás előtt nyilatkozott a közmédiának. Elmondta: november közepe óta várják már ezt az összecsapást, a pénteki, Mezőkövesd elleni bajnoki óta pedig kizárólag ez a találkozó van a fókuszban.

"Idegenben várhatóan nem mi fogjuk irányítani a játékot, ez változás a bajnokikhoz képest. Ennek szellemében készültünk, a legfontosabb, hogy egy stabil, zárt védekezésünk legyen. Azt pedig már korábban megmutattuk, hogy ha ez működik, akkor a gyors embereink elöl képesek az ellenfél védelme mögé kerülve bejátszani a megnyíló területeket" - nyilatkozta a kapus.

"Fegyelemre és türelemre van szükség, nem szabad kinyílnunk. Az előző szezonban az első mérkőzésen kétszer is elvitt minket a hév, ezt pedig azonnal megbüntették" - utalt Dibusz a két csapat legutóbbi, németországi összecsapására. Akkor a csoportkörben találkozott a két együttes, s a Ferencváros ugyan vezetett Leverkusenben, de végül 2-1-es vereséget szenvedett, a budapesti visszavágón viszont 1-0-ra nyert.

A 32 esztendős kapus megjegyezte: természetesen minden mérkőzésen nyerni szeretnének, ezen a találkozón pedig a rendelkezésükre álló eszközökkel kell olyan eredményt elérniük, amely jó alap lehet a jövő heti, Puskás Arénában sorra kerülő visszavágóra.

A védelemből Botka Endre az előző idényben csak a televízión keresztül szoríthatott társaiért, de most bízik benne, hogy a pályán tapasztalhatja meg a Bundesliga-csapat otthonának hangulatát:

"Ebben az évben ez az a két mérkőzés, amiért minden nap edzünk, itt kell megmutatnunk, mire vagyunk képesek. Nyilván minden meccset szeretnénk megnyerni, de most a legfontosabb, hogy semmiképp se kapjunk ki. Én elégedett lennénk kint egy döntetlennel és egy hazai győzelemmel." - nyilatkozott.

A Ferencváros csütörtökön 18.45 órakor lép pályára a BayArenában, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)