Jump to content

Szívélyes fogadtatásban részesült Szoboszlai Dominik és a magyar csapat

2024. 06. 12. 19:00

Az idő nem volt éppen a legkedélyesebb a magyar focicsapattal, de a fogadtatás annál inkább.

Hétfőn indult útjára a magyar válogatott, hogy részt vehessenek a foci-Eb-n. A csapat busszal érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptérre, ahol azonban egyórás csúszással tudott csak felszállni a repülőgép, ugyanis felhőszakadás akadályozta a légiforgalmat. Ennek megfelelően a bajorországi Weiler-Simmerberben található szállodához is később értek, de mindezt feledtette az a 200 ember, aki odagyűlt, hogy fogadja a magyar csapatot.

Főleg a helyiek várták a magyar játékosokat, de volt köztük külföldön dolgozó magyar is. A helyi sportklub ifjú sportolói magyar zászlót lengettek és németül azt skandálták, hogy „magyar”, vagyis „Ungarn”. Többen Liverpool mezt is magukra öltöttek Szoboszlai tiszteletére, mások pedig a helyi hagyománynak megfelelő népviseletet rántottak magukra.

A kis bajor település, ahol a magyarokat elszállásolták nagyon büszke arra, hogy náluk vendégeskedik a csapat, így sok háznál lobog a magyar zászló.

A nagy megmérettetés szombaton kezdődik, akkor a svájciakkal lép pályára a hazai válogatott Kölnben, majd Stuttgartban a németekkel küzdenek meg.

(Forrás: sportrajongo.co.hu / Képek: Pixabay, Pexels)