Jump to content

Kassai Viktor nem került be a vb játékvezetői keretébe

2014. 01. 15. 23:51

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kijelölte a nyári brazíliai világbajnokság játékvezetői keretét – adta hírül a FIFA hivatalos közleményben. A 25 kiválasztott bírói hármasba nem került magyar trió, így Kassai Viktor a 2012-es Európa-bajnokság után a vb-n nem lesz ott. A FIFA játékvezetői bizottsága kedden Zürichben ülésezett Jim Boyce elnökletével, és kijelölte azt a 25 játékvezető hármast és 8 tartalék duót, akik 43 országot képviselve utaznak a 2014-es brazíliai világbajnokságra. Az IFFHS által 2013-ban a világ 3. legjobbjának megválasztott Kassai Viktor nem került be a keretbe.

2011 szeptemberében 52 játékvezetői trió kezdte meg a FIFA vb-re felkészítő programját, közülük a nemzetközi szövetség 25-öt választott ki az alábbi kritériumok alapján: személyiség, helyzetértékelés és játékvezetői felfogás. Európából német, török, svéd, holland, szerb, portugál, olasz, spanyol és angol játékvezetői trió utazik, a biztonsági tartalék duó pedig norvég. A teljes listát ide kattintva tekinthetik meg.

Kassai Viktor és stábja kellemetlen emléket hagyott magáról a legutóbbi nagy futballtornán – a 2012-es Eb-n az ukránoknak nem adta meg az angolok elleni szabályos góljukat, a társrendezők a csoportkörben 1–0-ra kikaptak –, de az azt követő nemzetközi idényben hat BL-meccset kapott. Egyet a selejtezőben, hármat a csoportkörben, kettőt a kiesés szakaszban. A Bayern–Barcelona elődöntő első meccse (4–0) azonban nagy visszhangot váltott ki. A németek két büntetőt kértek rajta számon, a spanyolok pedig azt, hogy két bajor találatot lesállás előzött meg.

A most zajló idényben ősszel három BL-találkozón fújhatta a sípot – Juventus-Galatasaray (2–2), Schalke-Chelsea (0–3), Napoli–Arsenal (2–0) –, plusz egy El-meccsen. A vb-selejtezők során övé volt az orosz–portugál, a francia–spanyol és a bolgár–cseh összecsapás, továbbá a Mexikó–Új-Zéland (5–1) interkontinentális pótselejtező. Tavaly két meccset kapott az U20-as vb-n, valamint az ázsiai Golf-kupán.

fotó: nb1.hu

sportrajongo.hu/MTI