Jump to content

Legendák váltják a bukott Moyes-t a MU kispadján

2014. 04. 23. 16:05

A Manchester United hivatalos közleményben tudatta, hogy a David Moyes helyére ideiglenes jelleggel kinevezett Ryan Giggs munkáját a szezon hátralévő részében a klub korábbi kiváló labdarúgói, Nicky Butt, Phil Neville és Paul Scholes segítik. A kinevezett stábtagok egyikének sem lesz ismeretlen az edzői megbízatás. A 37 esztendős Phil Neville eddig is az MU másodedzőjeként, David Moyes meghosszabbított jobbkezeként dolgozott, Nicky Butt a „vörös ördögök” ifjúsági BL-ben szereplő csapatát irányította, míg Paul Scholes utóbbi szakember munkáját segítette a korosztályos együttesnél.

Az ideiglenes jelleggel felállított szakmai stáb tagjai, Giggs, Neville, Butt és Scholes együttvéve 2453 alkalommal léptek pályára a Manchester Unitedben, amelynek játékosaként Bajnokok Ligáját, Interkontinentális Kupát, angol bajnokságot, FA-kupát és angol Szuperkupát is nyertek.

Még kedden a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub menedzsere, David Moyes távozik a klubtól. David Moyes a 26 és fél évnyi sikeres „regnálást” követően az elmúlt szezon végén távozó Alex Ferguson helyét vette át a „vörös ördögöknél”, és a korábban kötött hatéves szerződése ellenére alig tíz hónapig – egészen pontosan 295 napig – bírta a klub kispadján. Sorsát előző klubja, az Everton elleni 2–0-s idegenbeli vereség pecsételte meg.

Moyes mérlege 49 mérkőzésen 27 győzelem, 9 döntetlen és 13 vereség a Manchester United kispadján, győzelmi rátája 55.1 százalékos. Egyetlen trófeája a Community Shield, azaz az angol Szuperkupa.

Az angol sajtóban természetesen megvannak a jelöltek, és nem meglepetés, hogy az utódok között sztáredzők sorát emlegetik. A leggyakrabban elhangzó nevek: Jürgen Klopp (aki nemrég hosszabbított a Dortmunddal, és nem szívesen hagyná el a klubot), a jelenlegi holland kapitány Louis van Gaal, aski már korábban is jelezte, a brazíliai világbajnokság után szeretne a Premier League-ben dolgozni, valamint Roberto Martínez és Diego Simeone is képben van még.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:sportrajongo.hu/dailymail.co.uk