Jump to content

Mindenkinél Suárez az idény legjobbja a PL-ben

2014. 05. 14. 15:04

Az angliai Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) díjátadó gáláján Luis Suárez, a Liverpool uruguayi csatára vehette át a szezon legjobbjának járó díjat. Ugyancsak őt látták legjobbnak a brit szakírók is, és ő nyerte a Premier League-ben a szezon legjobb játékosának járó trófeát Suárez számára azért is különösen értékesek ezek a díjak, mert a szezon első hat meccsén – a Braniszlav Ivanovics megharapásáért kapott tízmeccses eltiltás részeként – nem léphetett pályára.

Az uruguayi idény eleji kihagyása ellenére 31 góljával toronymagasan nyerte a Premier League góllövőlistáját, tíz találattal előzte meg csapattársát Daniel Sturridge-ot, és 1987 óta az első Pool-játékos, aki eljutott 30 gólig egy bajnoki évadban. Nem mellékesen, góljai mellett 12 gólpasszt is adott.

Az uruguayi fenegyerek elmondta, mindig a legjobbját próbálja nyújtani a csapat érdekében. Szép dolognak tartja egyéni díjak begyűjtését, de úgy véli ezek eléréséhez a liverpooli csapattársak és a stáb is kellett, az ő segítségük nélkül nem lenne ilyen értéke.

A brit szakírók - mintegy 300 újságíró - 52 százaléka tette a 27 éves csatárt az első helyre. Suárez az első uruguayi – és Juninho Paulista után a második dél-amerikai – futballista, aki megkapta a Premier League legjobb játékosának járó díjat, egyben 1998 – Michael Owen - óta az első Liverpool-játékos a díjazottak között.

Suárez elismeréséhez hozzájárult, hogy az idény során számos rekordot állított fel, emellett ő lett az első Liverpool-játékos, aki sorozatban öt hazai mérkőzésen kettő vagy több gólt szerzett. A Premier League történetében a legkevesebb (15) mérkőzésen jutott el 20 gólig. Az első játékos a Premier League történetében, aki egyetlen hónap alatt 10 bajnoki találatig jutott (2013. december).

Fotó:express.co.uk forrás:sportrajongó.hu/nso.hu