Jump to content

Az idei szezon két csúcstámadója is kihagyhatja a vb-t

2014. 05. 27. 22:23

Az uruguayi lapok szerint nem sok esély van arra, hogy Luis Suarez pályára lépjen a vb-csoportkörben, így ha nem jutnak tovább, akár az egész tornát bukhatja a Liverpool-csatár. Suarez élete formájában játszott az idei klubszezonban, harmincegy góljával kulcsszerepet vállalt a Liverpool remek szereplésében. Mellette a brazilból spanyollá lett Diego Costának is elúszhat a vb-je, a spanyol bajnok Atletico Madrid játékosa a BL-fináléban sérülése ellenére kezdőként lépett pályára, de szinte azonnal le kellett őt cserélni. Az első diagnózisok szerint kisebb izomszakadása van a jobb lábában.

Az angol bajnokság uruguayi gólkirálya válogatottja múlt heti edzésén sérült meg. Az egyik edzésen a térdére kapott egy rúgást, az alaposabb vizsgálatok után pedig az orvosi stáb számára egyértelművé vált, nem lehet elkerülni a beavatkozást. Az artroszkopós műtét után úgy tűnt több hétig is eltarthat a felépülése, de a vb-re harcra kész lesz.

Jelenleg azonban úgy tűnik, csak június 2-án dől majd el, hogy egyáltalán érdemes-e elvinni magukkal a tornára. Erről Oscar Tabarez az uruguayi válogatott kapitánya beszélt. Suarez – akit a játékosok, a szurkolók és az újságírók is a szezon legjobbjának választottak a PL-ben -, az első – Costa Rica elleni meccsen biztos nem lehet ott, de bíznak benne, hogy az angolok és az olaszok elleni meccseken már bevethető lesz.

Suarezzel szemben Diego Costa már hetek óta bajlódott kisebb sérüléssel, a bajnokság hajrájában a Barcelona elleni bajnoki döntőben is már a 10. percben le kellett cserélni. Ennek ellenére vállalta a BL-döntőn a szereplést, de ottani produkciója is csak tíz percig tartott. Sérülését 15 nap múlva újra megvizsgálják, és akkor döntenek arról, hogy részt vehet-e a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon.

Fotó:mixonline.hu forrás:sportrajongo.hu