Jump to content

Nagy mozgás várható a Premier League-ben - 2. rész

2014. 05. 27. 15:21

A Bajnokok Ligája döntőjével lezárult többé kevésbé a nemzetközi labdarúgó klubidény, a játékosok közül azok, akik válogatottak, rövid pihenő után megkezdik felkészülésüket a közelgő világbajnokságra, míg a többiek jól megérdemelt szabadságukat kezdik meg. Természetesen ilyenkor aktivizálják magukat az ügynökök és a klubok, és megkezdődik a harc a legjobbak leigazolásáért. Ezúttal a Premier League-ben csapatot váltó, vagy oda igyekvő játékosok névsorát vettük górcső alá. Cikksorozatunk második része következik.

Az előző részt a Liverpoolnál hagytuk abba, így most itt vesszük fel a fonalat. Alberto Moreno személyével ismét a spanyol vonalat erőltetnék az Anfielden, ugyanis a fentiek mellett Brendan Rodgers a fiatal válogatott játékost is kiszemelte magának. A védő 15 millió font ellenében válthat klubot.

Az egyik legkelendőbb játékos a piacon természetesen Diego Costa, aki idén 27 góllal segítette bajnoki címhez szeretett csapatát az Atletico Madridot, amely BL-döntőt bár elbukta a rivális Real Madrid ellen, ám így is történelmi szezont produkált. Costa a hírek szerint a következő idényt nem Madridban, hanem már Londonban kezdi, mégpedig a Chelsea játékosaként. Abramovicsnak ismét jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis Costa kivásárlási ára 37 millió font körül mozog, ám ennek kifizetése az orosz milliárdosnak nem valószínű, hogy nehézséget okoz majd.

Ahogy az is valószínűsíthető, hogy Filipe Luist is megszerzi magának, vagy inkább José Mourinhonak az orosz mágnás. Az Atletico Madridban idén szintén brillírozó brazil válogatott játékos Ashley Cole helyére érkezhet, igaz őt is ki kell vásárolniuk a szerződéséből, kérdés, hogy az Atleti mennyire akarja kiárusítani csapatát.

A hírek szerint Karim Benzema is elhagyja a spanyol fővárost, és Anglia fővárosában folytatja pályafutását. Benzema iránt az Arenal érdeklődik élénken, Arsene Wenger évek óta szeretné honfitársát az Ágyúsok csapatában látni. A friss BL-győztes abban az esetben hagyhatja el a Real csapatát, amennyiben Florentino Pereznek sikerül megszereznie Luis Suarezt a Liverpooltól. Perez amit kigondol, azt általában meg is valósítja, a pénz nem szokott akadályt jelenteni, tehát ebből kiindulva, Benzema londoni szerepvállalására akár nagyobb összegben is lehet fogadni.

Ugyanakkor kérdés, hogy Benzema mennyire örülne annak, ha a Bayern Münchennél Robert Lewandowski érkezése miatt nem túl boldog Mario Mandzukic is megérkezik Londonba. A bajorokkal bajnoki címet szerző horvát válogatott játékos sokak szerint biztos, hogy eligazol Münchenből és nem lenne túl nagy meglepetés, ha az Emirates Stadionban látnánk őt ősztől.

A fiatal Luke Shaw is csapatot válthat, ám ő országon belül. Az újjáépülő Manchester United nézte ki magának a Southampton játékosát, akiért nem kevesebb, mint 27 millió fontot kell fizetnie a Vörös Ördögöknek, ha valóban le akarják igazolni. A 18 éves baloldali védő a hírek szerint már házat néz Manchester elit negyedében, tehát nagyon úgy tűnik, hogy Lallana után egy másik klasszisát is elveszítik – igaz jó pénzért – a Szentek.

Maradva még a botrányos szezont záró Manchester Unitednél, a hírek szerint a német Marco Reus is náluk köthet ki, kiváltképp azért, mert az új edző Louis van Gaal nagy rajongója a dortmundi támadónak. A holland szakember állítólag a manchesteri vezetőség tudtára is adta, hogy Reus az egyik legnagyobb vágya, aki az angol lapok beszámolója szerint a vb után meg sem áll az Old Traffordig. Persze az ügylet igen komoly pénzmozgással jár, ám a nagybevásárlást tervező Manchesteriek felkészültek a költséges transzferre.

A nyáron tehát nagy mozgás várható a Premier League-ben, a legnagyobb költő a Manchester United és a Chelsea lehet, az előbbinek muszáj, utóbbi pedig szinte minden évben sportot űz abból, hogy milliárdokért vásárol be.

(Fotó: The Guardian)