Jump to content

Távozik a belga óriás Münchenből

2014. 05. 27. 15:44

Nyolc év után távozik a Bayern München csapatától a belga válogatott Daniel Van Buyten. A 77-szeres válogatott játékos a hírek szerint hazájában, Belgiumban folytathatja szereplését, ám ezt maga Van Buyten még nem erősítette meg.

Daniel Van Buyten 2006 nyarán érkezett a Bayernhez, ahol később négyszer nyert bajnoki címet, négyszer hódította el társaival a Német Kupát,valamint tagja volt a Bajnokok Ligáját nyerő, az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot elhódító csapatnak is. A 77-szeres belga válogatott játékos idén már egyre kevesebb játéklehetőséget kapott Pep Guardiolától, a bajorok szakvezetőjétől, így érthető, hogy a váltás mellett döntött.

„Sokat beszéltem az együttes képviselőivel, és nyolc nagyszerű szezon után megegyeztünk abban, hogy nem játszom tovább a csapatnál. A Bayernnél töltött időszakom alatt gyakran voltam távol az otthonomtól, ez nem volt mindig könnyű, különösen a gyermekem megszületését követően. Gyakran hiányoltak otthon, és több időt szeretnék a családommal tölteni” – idézte az NSO a 36 éves játékost.

Daniel Van Buyten értékét a mértékadó transfermarkt.de oldal 1 millió euróra becsüli, ami pedig a kérőket illeti, abból van elég. A rutinos védő azonban kijelentette, jelenleg csak a belga válogatott vb-szereplése érdekli, a jövőjével csak a világbajnokság után hajlandó foglalkozni. Egyet azonban elárult, a brazíliai torna után visszavonul a válogatottságtól.