Jump to content

Moyes a Southamptonnál?

2014. 05. 28. 13:40

Tegnap jelentették be, hogy a Premier League-ben szereplő Tottenham Hottspur együttese Mauricio Pochettinót nevezte ki a csapat élére menedzsernek. Pochettino az előző szezonban azt a Southamptont vezette, amely végül az év meglepetéseként az előkelő 8. helyen zárta a bajnokságot. A Szentek jelenleg keresik új menedzserüket, akik a hírek szerint akár a Manchester Unitednél idén nagyot bukó David Moyes is lehet.

Fel van ám adva a lecke a Southampton vezetősége számára, ugyanis Pochettino kiváló munkát végzett a csapat élén, a bajnoki 8. hely és a közel 60%-os labdabirtoklás önmagáért beszél, nem lesz egyszerű pótolni. A Szenteknél ugyanakkor már begyűjtötték a lehetséges szakvezetők önéletrajzát, a mezőny pedig igen népes. A lehetséges menedzserek között emlegetik Ronald Koemant, Murat Yakint, Michael Laudrupot, Malky Mackay-t, Steve McClarent, Neil Lennont, Gus Poyet-et, sőt még Rafa Benitezt is.

A szigetországi fogadóirodák úgy tartják, hogy a fent nevezettek közül bárki megkaphatja az állást, ám a szakírók szerint egy szakembert még nyugodtan hozzá lehet adni a listához, ez pedig nem más mint David Moyes. Igen, az a David Moyes, aki ünnepelt edzőként érkezett a Manchester Unitedhez még az idény kezdetén, aztán a közepe táján már, mint bukott szakember távozott. A skót sokak szerint megfelelő lenne a posztra, hiszen a Southampton sok mindenben megegyezik Moyes korábbi csapatával, az Evertonnal, mellyel az 51 éves edző sikert sikerre halmozott.
A témában megszólaló szakértők véleménye szerint Moyes a Szenteknél egyrészt kamatoztathatná abbéli tudását, ahogy a fiatal gyémántokat megtalálja, kineveli, és a csapatba illeszti, másrészt helyre tudná tenni kissé megtépázott renoméját.

Mindenesetre arról még nem érkeztek hírek, hogy a Southampton vezetősége felvette volna-e a kapcsolatot a szakemberrel.

(Fotó:irishmirror.ie/sportsmole.co.uk)