Jump to content

Bomba üzlet: Müller Manchesterben, Fabregas Londonban folytatja?

2014. 06. 05. 11:45

A világbajnokság közeledtével nagyon felélénkült az átigazolási piac, nem csoda, hisz az érdekelt felek szeretnék még a brazíliai torna előtt tisztázni a jövővel kapcsolatos kérdéseket. A piac egyik legaktívabb résztvevője a Manchester United, valamint a Chelsea, mindkét nagyágyúval kapcsolatban újabb játékos nevét dobták be a kalapba, mint lehetséges új igazolások.

A botrányosan gyenge szezon után újjáépülő Manchester United a hírek szerint letett Toni Kroos megszerzéséről, ám kivetette a hálóját a helyzetével finoman szólva is elégedetlen Thomas Müllerre. A bajorok villámléptű támadója Pep Guardiola érkezése óta kissé háttérbe szorult, ezt pedig érthetően nehezen emészti. Müller Jupp Heynckes és Louis van Gaal alatt stabil kezdő volt a Bayernben, a bizalmat pedig kiváló játékkal, gólokkal és gólpasszokkal hálálta meg. Guardiola valamiért nem bízik a játékosban, ezt pedig leginkább úgy adja Müller tudtára, hogy a kispadon jegeli, a játékosnak azonban elege lett ebből.

„Elérkeztem a ponthoz, amikor tudni szeretném, hogy mire számíthatok a jövőben, tagja leszek-e a Bayern kezdőcsapatának. Tudnom kell, hogy a klub hogyan számol velem a jövőben. Kértem egy időpontot, hogy beszéljünk egymással a vezetőséggel, hogy egyeztessük álláspontjainkat” – mondta Müller a minap.

A kijelentést követően természetesen rögtön megkezdődtek a találgatások, sőt az angol lapok tudni vélik, hogy Müller komolyan elgondolkodott a váltáson. Nem csoda, hiszen a fiatal játékos híresen jó kapcsolatot ápolt Louis van Gaallal, akit pár hónapja neveztek ki a Vörös Ördögök szakvezetőjének. A holland szakember örömmel látná egyik kedvenc játékosát új csapatában, ám miután Müllernek 2017-ig élő szerződése van Münchenben, jó mélyen a zsebébe kéne nyúlnia, hogy a szélső Manchesterbe költözhessen.

A Chelsea a hírek szerint viszont már nyélbe is ütötte a nyár egyik legnagyobb üzletét, legalábbis a Daily Star szerint. Az angol lap szakírója, Jack Wilson úgy tudja, hogy a spanyol középpályás mindenben megegyezett a londoniakkal, állítólag heti 200 ezer fontot fog kapni a szolgálataiért és már az orvosi vizsgálatokon is átesett. Az átigazolás tényét erősíti Gerard Pique pár napja tett kijelentése, miszerint neki személyesen Fabregas mondta, hogy 33 millió euró fejében megtörtént a klubváltás, amit ugyanakkor a Chelsea háza táján még nem jelentettek be.

Talán azért, mert mégsem igaz a történet, ezt már egy másik szál jelentette, természetesen a Manchester United háza tájáról. Az Express hírei szerint Luis Enrique valóban el akarja adni Fabregast, ám esze ágában sincsen egy potenciális BL-riválisnak kiárusítani a remek játékost, ez pedig inkább azt a verziót támasztja alá, hogy az egykori Arsenal játékos visszatér ugyan a szigetországba, de nem a Chelseanél, hanem a Manchester Unitednél folytatja pályafutását.

A történeteknek gyaníthatóan lesz még folytatása…

(Fotó:kooxda.com)