Jump to content

VB: mennybe mennek-e Neymarék?

2014. 06. 06. 13:30

Már csak napok választanak el bennünket a labdarúgó világbajnokságtól, így itt az ideje, hogy megismerkedjünk a résztvevő csapatokkal, elemezzük a csoportokat és latolgassuk az esélyeket. Kezdésként nézzük az A-csoportot, melyben a házigazda brazilok is helyet kaptak.

Sokak szerint Brazília nem került nehéz csoportba, bár azért a mexikói, horvát, kameruni hármas elleni továbbjutás biztos nem lesz sétagalopp. A neheze azonban csak ezt követően jön, ugyani a továbbjutás esetén minden bizonnyal a spanyol-holland kettős valamelyikével találja magát szembe Luis Feilpe Scolari együttese. Egyik sem lesz könnyű, hiszen a spanyolok címvédőként indulnak a brazíliai tornán, míg a hollandok négy éve a negyeddöntőben búcsúztatták őket és meg sem álltak a fináléig.

A csoportból a másik továbbjutó helyre nehéz tippelni, hiszen Mexikó ugyanúgy lehet csoportmásodik, mint utolsó. Legnagyobb sztárjuk Javier Hernandez nem futott nagy idényt a Manchester Unitedben, így akár abban is bízhatnak, hogy kipihenten, bizonyítási vággyal tele érkezik a vb-re.

A horvátok helyzetét nehezíti, hogy első számú csatárukra Mario Mandzukicra nem számíthatnak a brazilok elleni nyitómeccsen, bár azon a találkozón minden bizonnyal a védekezést kel majd gyakorolniuk. Ugyanakkor a Modric, Rakitic kettőst bármelyik válogatott elfogadná, mindketten remek idényen vannak túl, nem véletlen, hogy utóbbiért sorban áll fél Európa.

A kvartett negyedik tagja Kamerun, melyet sokan még most is Samuel Eto’o-val azonosítanak. Holott mostanra már egy stabil védelem és egy megbízható középpálya is tartozik a csapathoz. A legutolsó felkészülési meccsükön 2-2-es döntetlent játszottak a németekkel, nem feltétlenül lenne meglepetés, ha továbbjutnának a csoportból