Jump to content

VB: egy csoport ahonnan bárki továbbjuthat, de bárki ki is eshet

2014. 06. 09. 12:40

Már csak napok választanak el bennünket a labdarúgó világbajnokságtól, így itt az ideje, hogy megismerkedjünk a résztvevő csapatokkal, elemezzük a csoportokat és latolgassuk az esélyeket. Az A és a B csoport után ezúttal nézzük a C jelzésű négyest, mely sokak szerint a legkiegyensúlyozottabb.

Vagy más szóval a leggyengébb, ám azért egy világbajnokságon talán túlzás gyenge csapatokról beszélni, hiszen akkor mit mondjunk a hiányzókról. Ennek ellenére szinte lehetetlen megjósolni ki jut tovább ebből a négyesből. Kolumbia ugyan remekelt a selejtezők során, de sérülése miatt nem lesz ott a keretben az a Radamel Falcao, aki kilenc góllal járult hozzá a vb-szerepléshez. Ennek ellenére elképzelhető, hogy könnyedén nyerik csoportjukat, de a sima kiesés is benne van a pakliban.

A csoport európai csapata az a görög válogatott, amely a magyar együttessel egy Európa-bajnoki selejtezőben szerepel. Ha udvariasan fogalmazunk, a görögök nem játszanak futballt, viszont eredményeset. Kevés gólt kapnak, így a védelem valószínűleg most is rendben lesz, kérdés, hogy elől mire lesznek képesek.

Elefántcsontpart elsőszámú fegyvere továbbra is Didier Drogba. Ha a vb-n megszokott hektikus formájukat hozzák, akkor biztos kiesők, ha azonban Drogba kellő támogatást kap hátulról, Yaya Touré pedig hozza az idei szezonban a Premier League-ben nyújtott fantasztikus teljesítményét, akkor elképzelhető, hogy a csoportgyőztesről beszélünk.

A japán csapat játéka nagyban függ Keiszuke Honda és Kagava Sindzsi játékától. Az ázsiai együttesnek állandó támadásban kell lennie, mert a védelme nem a legerősebb. Alberto Zaccheroni jól összerakta csapatát, egyelőre sérülések sem nehezítik munkáját, ennek ellenére meglepetés lenne a továbbjutásuk a csoportból.

(Fotó:zimbio.com)