Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Andrea Pirlo

2014. 06. 11. 10:50

Egy nap van hátra a labdarúgó világbajnokság kezdetéig, így egy újabb sorozatba fogunk, melyben a torna esetleges sztárjait mutatjuk be. Sorozatunk negyedik részében az elnyűhetetlen és határtalanul kreatív Andrea Pirlo lesz a főszereplő.

Harmadik világbajnokságára készül Andrea Pirlo, az olasz labdarúgó-válogatott játékmestere, akire a csütörtökön kezdődő brazíliai tornán is kulcsfontosságú szerep hárul. Pirlo a 2006-os németországi világbajnokságon aranyérmes gárdában is kiváló teljesítményt nyújtott, négy évvel később azonban egy sérülés miatt csak a szlovákok elleni csoportmérkőzésen léphetett pályára csereként, az olaszok pedig végül hatalmas meglepetésre a csoportkörben búcsúztak.

Ezt követően sokan már leírták az AC Milan akkori irányítóját, ám a nagy rivális Juventus 2011-ben 32 évesen szerződtette, azóta pedig újra fantasztikus formában futballozik. A torinóiak játékának az elmúlt három évben meghatározó alakja volt, az elmúlt szezonban pedig rendre fontos gólokat szerzett, legfőképpen szabadrúgásból. Másodvirágzása a válogatottbeli teljesítményére is kihatott, ugyanis a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon többek között az ő kiváló játékának köszönhetően lett ezüstérmes a Squadra Azzurra. Pirlóval kapcsolatban a legnagyobb kérdés az lehet, hogy 35 évesen mennyire bírja majd a sorozatterhelést.

(Fotó:foci-live.hu/soccertrust.com)