Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Brazuca

2014. 06. 11. 11:16

Egy nap van hátra a labdarúgó világbajnokság kezdetéig, így egy újabb sorozatba fogunk, melyben a torna esetleges sztárjait mutatjuk be. Sorozatunk aktuális részében az egyik legfontosabb főszereplőt mutatjuk be, a kapusok rémálmát, a játékosok legjobb barátját, olykor legnagyobb ellenségét: a LABDÁT.

Becses nevén a Brazucát. A 2014. évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdája ragasztott, hat panelből összeállított, teljesen szintetikus labda, melynek súla 437 gramm, kerülete pedig 69 centiméter. A név a portugál szlengben brazilt jelent, és a hozzáértők szerint egy életérzést foglal magába, amely a dél-amerikai ország lakóira jellemző.

A labda, mint minden világeseményre készülő játékszer igen komoly és hosszadalmas tesztidőszakon esett át, két és fél éven át közel 600 játékos lábával és/vagy fejével találkozott. A szakemberek úgy vélik, hogy a Brazuca a világbajnokságok történetének eddigi legjobb minőségű labdája, amely ugyanakkor ugyan úgy szitál, mint a sokak által szidott Jabulani, így ez a labda is valószínűleg a kapusok rémálma lesz.