Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Eden Hazard

2014. 06. 11. 10:00

Egy nap van hátra a labdarúgó világbajnokság kezdetéig, így egy újabb sorozatba fogunk, melyben a torna esetleges sztárjait mutatjuk be. A sorozat második részében Eden Hazardra fókuszálunk, aki első világeseményére készül válogatottként, ám mindenki rengeteget vár tőle. Hazardért fél Európa sorban áll, José Mourinhonak azonban esze ágában sincsen elengedni a Chelseatől. A fiatal belga Brazíliában bizonyíthatja, hogy mennyire igaza van edzőjének.

Eden Hazard, a szemtelenül fiatal átlagéletkorú, ám ennek ellenére kiváló játékosokból álló belga labdarúgó-válogatott támadó középpályása, aki első ízben szerepel világbajnokságon. Hazardot és társait a torna meglepetéscsapataként aposztrofálják, a kérdés csak az, hogy az utolsó igazán jó belga válogatott, az Enzo Scifo fémjelezte generáció után a mostaniak mire lesznek képesek.

Hazard húzóembere lehet a csapatnak, főleg ha az idei szezonban mutatott formáját tudja hozni. A válogatottban eddig 45 mérkőzésen lépett pályára a 23 éves játékos, ezeken a találkozókon hat gólt szerzett, ebből kettőt a világbajnoki selejtezők során, az egyike pedig győztes találatnak bizonyult. Az angol bajnokságban szereplő Chelsea középpályása nagyszerű idényen van túl, mert bár együttesével nem nyert trófeát, 14 bajnoki találatával házi gólkirály lett, ráadásul a Bajnokok Ligájában is kétszer bevette az ellenfelek kapuját.

A sokak által meglepetéscsapatnak nevezett Belgium jó szereplése elképzelhetetlen az ő kiemelkedő játéka nélkül, így kulcsszerep vár rá Marc Wilmots együttesében. (Fotó:3news.co.nz)