Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Miroslav Klose

2014. 06. 11. 09:25

Egy nap van hátra a labdarúgó világbajnokság kezdetéig, így egy újabb sorozatba fogunk, melyben a torna esetleges sztárjait mutatjuk be. Nem is kezdhetnénk mással, mint Miroslav Kloséval, aki természetesen nem említhető Messi vagy C.Ronaldo szintjén, ám ennek ellenére elképzelhető, hogy történelmet ír.

Miroslav Kloséra egyedüli klasszikus befejező csatárként akár kulcsszerep is hárulhat a brazíliai világbajnokságon. A Lazio 36 éves támadója a Nationalelf sikere mellett egyéni rekordra is hajt, hiszen amennyiben egyetlen gólt szerez a tornán, utoléri a vb-k góllövőlistájának örökrangsorában 15 találattal élen álló brazil Ronaldót.

A 132 válogatott mérkőzésén eddig 69 gólos Klose nehéz klubidényen van túl, ugyanis többször is sérülések hátráltatták, ennek ellenére, amikor lehetőséghez jutott, akkor rendre a rómaiak egyik legjobbja volt. A németek játéka ugyan nem Klosétól függ, azonban ha a támadó megfelelő támogatottságot kap a villámgyors szélsőktől, illetve az irányító Mesut Öziltől, akkor könnyen elképzelhető, hogy Ronaldo csúcsa éppen Brazíliában dől majd meg, illetve ez esetben a legutóbbi három vb-n dobogós németek ismét messzire juthatnak.

Klose egy csúcsot már megdöntött idén, ő lett a német válogatott gólrekordere, ezt a címet Gerd Müllertől vette el. Ronaldo félhet, ismerve Klose vb-termését, szinte kizárt, hogy a veterán klasszis gól nélkül zárja a tornát, ez esetben pedig a brazilok legendája elbúcsúzhat rekordjától.
(Fotó:sportsOxO.blogspot.com)