Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Paul Pogba

2014. 06. 11. 10:25

Egy nap van hátra a labdarúgó világbajnokság kezdetéig, így egy újabb sorozatba fogunk, melyben a torna esetleges sztárjait mutatjuk be. Sorozatunk harmadik részében Paul Pogba kerül bemutatásra, akire Franck Ribéry kiesésével sokkal nagyobb szerep hárul Didier Deschamps csapatában.

A francia labdarúgó válogatottat a vb-felkészülés utolsó utáni szakaszában igen komoly érvágás érte, ugyanis sérülés miatt nem utazhatott el Brazíliába a gárda talán legjobb játékosa, Franck Ribéry. A Bayern München sztárjának távolmaradásával fontos szerep juthat a Paul Pogbának, aki ezúttal a vb-n bizonyíthatja, hogy miért is akarja őt megszerezni a Juventustól fél Európa.

A 21 esztendős Pogba először szerepel vb-n, eddig 11 mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben, ezeken két gólt szerzett. Klubjában, az olasz Juventusban már meghatározó szerepe volt a bajnoki cím megvédésében, ám az európai kupaporondon elmaradt a jó eredmény. A Bajnokok Ligájából kiesett az együttes a csoportkörben, mivel a végső győztes Real Madrid és a Galatasaray mögött csak harmadik lett, az Európa Ligában pedig az elődöntőben búcsúztak a torinóiak. Pogba 36 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, ezeken hét góllal segítette a Zebrákat. Európai kupamérkőzésen egy találatot szerzett az elmúlt idényben.

A vb-n rá vár a feladat, hogy jó labdákkal szolgálja ki a franciák befejező csatárát, Karim Benzemát, aki kiváló idényt tudhat maga mögött a BL-győztes Real Madriddal. (Fotó:foci-live.hu)