Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Steven Gerrard

2014. 06. 12. 11:08

A mai napon kezdetét veszi a brazíliai labdarúgó világbajnokság, mégpedig a házigazda válogatottjának horvátok elleni mérkőzésével. A hátralévő időszakban megpróbálunk mindent megosztani az olvasókkal, ami a tornával kapcsolatos. Tegnap megkezdett sorozatunkat is folytatjuk, melyben a vb lehetséges sztárjait mutatjuk be, ezúttal Steven Gerrard a főszereplő.

A Liverpool kapitánya, aki már életében a klub legendájává vált idén sokad virágzását élte. A 34 éves, fáradhatatlan középpályásnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Vörösök 24 év után majdnem ismét megnyerték az angol bajnokságot, ugyanis hosszú pályafutása egyik legeredményesebb idényét produkálta 13 góljával, amelynél csak egyszer szerzett többet.

Gerrardnak azonban nem csak a jóból jutott ki, hiszen amennyire benne volt csapata kiugró teljesítményében, ugyanannyi szerepe volt abban is, hogy végül megint elbukott a Liverpool. A történet ismert, az utolsó fordulók egyikében az akkor éllovas Vörösök Chelsea elleni hazai meccsén ő csúszott el utolsó emberként, így Demba Ba megszerezte a győztes gólt, s a végül aranyérmes Manchester City került lépéselőnybe.

Steve G tehát kirobbantó formában van, a nagy kérdés azonban az, hogy túl tudta-e tenni magát a bajnokság véghajrájában történteken. Valami azt súgja, hogy igen és Gerrard a Liverpool után, az angol válogatottat is messzire kormányozza.

(Fotó:atomicsoda.com/thesun.co.uk)