Jump to content

VB 2014: megvolt a megnyitó, indulhat a játék

2014. 06. 12. 21:52

A Sao Pauló-i Arena Corinthiansban előadott 25 perces színes megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a XX. labdarúgó-világbajnokság. A gálán természetesen a tánc és a zene dominált, a fellépők között ott volt Jenifer Lopez, amerikai színész-énekesnő akinek a szereplése csak egy pár napja vált biztossá. A brazíliai torna ma este tíz órakor a Brazília-Horvátország mérkőzéssel veszi kezdetét.

A megnyitón a zenés, táncos műsor a természetről, az emberekről és a futballról szólt, ennek keretében a szereplők többek között felidézték Amazóniát, a tradicionális brazil hangszereket és a világ legnépszerűbb sportágának kultúráját.

Zárásként felcsendült a torna hivatalos dala, melyet a kubai-amerikai rapper, Pitbull és a brazil Claudia Leitte, valamint Jennifer Lopez adott elő. A „We Are One” című dalt az Olodum nevű együttes kísérte.

A megnyitó, amely a tornák történetének legrövidebb műsora volt – és amelyen jelen volt Dilma Rousseff brazil államfő – nyolcmillió dollárba került.

A július 13-én záruló, 64 meccses torna nyitó mérkőzésén magyar idő szerint 22 órától a házigazda brazil együttes a horvátokkal találkozik.

(Fotó:nso.hu)