Jump to content

Szétszedik a Bayernt?

2014. 06. 13. 14:39

Az átigazolási piac háza tájáról érkező hírek a labdarúgó világbajnokság alatt sem hagynak alább.  A legfrissebbek szerint a Manchester United kivetette a hálóját a Bayern München klasszisára, a  hírek szerint Pep Guardiola által nem igen favorizált Bastian Schweinsteigerre, míg a Liverpool a  svájci Xherdan Shaqirit vinné Bajorországból.

Vannak olyan játékosok a világ labdarúgásában, akiket adott csapatán kívül máshol az ember nem nagyon tud elképzelni. Ilyen Steven Gerrard, akit nagyon nehéz lenne látni a Liverpoolon kívül más együttesben, de felhozhatnánk példaként az AS Roma legendáját, Francesco Tottit is. Hozzájuk hasonló Bastian Schweinsteiger is, akinek neve az évek során összeforrt a Bayern München csapatával. Mégis úgy tűnik, hogy Pep Guardiola, a bajorok szakvezetője nem tart igényt a világklasszis középpályásra. Legalábbis erre lehet következtetni azokból a hírekből, amelyek mostanság napvilágot látnak. „Schweinit” állítólag több csapat is vinné, legkitartóbban a Manchester United próbálkozik. Ez sem véletlen, hiszen a Vörös Ördögök új szakvezetője az a Louis Van Gaal, aki éveken át együtt dolgozott a nagy munkabírású játékossal amikor a Bayern trénere volt. Schweinsteiger lehet, hogy klubikonnak számít Münchenben, ám távozása sokakat mégsem lepne meg. A Manchester United korábban érkeklődött Toni Kroos és Thomas Müller iránt is, ám előbbi kitölti, utóbbi pedig meghosszabbította müncheni szerződését.

Ahogy Xherdan Shaqiri eligazolása sem. A fiatal svájci támadó epizódszerepre van kárhoztatva Guardiola érkezése óta, ez pedig természetesen nem tetszik neki túlzottan. A belga válogatottal éppen a brazíliai világbajnokságon tartózkodó játékos olasz hírforrások szerint Liverpoolban köthet ki, ugyanis kedvenc posztján - a csatárok mögött középen - nem számít rá Pepp Guardiola, ráadásul nem is kap túl sok játékpercet. Shaqiri mindössze tíz mérkőzésen volt kezdő a Bundesliga legutóbbi idényében - a BL-ben egyszer sem -, ugyanakkor hatszor betalált, tehát igen jól sáfárkodott a teljesítményével.

Brendan Rodgersnek jó esélye van arra, hogy megszerezze a Münchenben boldogtalan játékost, hiszen egyrészt a 'Pool BL-t érő helyen zárta az idényt, másrészt a svájci bizonyára megkapná a várt játéklehetőséget. Már csak azért is, mert Rodgers mindössze Coutinhóra és Raheem Sterlingre számíthat a támadó középpályás posztján, egy hosszú szezon során pedig három támadó felfogású középpályásra nagy szüksége lehet a liverpooli szakembernek.

(Fotó:spox.com)