Jump to content

Vb 2014: A mai program

2014. 06. 14. 10:53

Négy mérkőzéssel folytatódik a mai napon a brazíliai labdarúgó világbajnokság. A harmadik nap sem múlik el igazi rangadó nélkül, hiszen ma rendezik az Olaszország-Anglia derbit, de érdekes mérkőzésnek ígérkezik az Uruguay-Costa Rica találkozó. Kérdés, hogy a görögök mire lesznek képesek Kolumbia ellen, valamint, hogy a sokak által meglepetéscsaptként aposztrofált japánok meg tudják-e lepni Drogbáékat.

A nap leginkább várt mérkőzése természetesen az Olaszország-Anglia összecsapás lesz, de azért érdemes lesz figyelemmel követni az Uruguay-Costa Rica összecsapást is. Annál is inkább, mert mindenki kíváncsian várja, hogy a Premier League-ben idén 31 góllal a góllövőlista élén végző és az összes egyéni elismerést begyűjtő Luis Suarez vajon pályára lép-e a találkozón.

A nap rangadója ugyanakkor természetesen az olasz-angol derbi lesz. A két együttes a 2012-es Eb-n találkozott utoljára egymással nagy tornán, a negyeddöntős összecsapás során a rendes játékidőben 0-0-ra végeztek a csapatok, a mérkőzés 11-esekkel dőlt el, mégpedig az olaszok javára. Az angol válogatott idén négy mérkőzést játszott, egyszer sem kapott ki, Dániát 1-0-ra, Perut 3-0-ra verte, Ecuadorral 2-2-es döntetlent értek el, míg legutóbb Hondurasszal játszottak 0-0-ás döntetlent.

Ahogy az angol sajtó sem tudja megtippelni, hogy országuk válogatottja vajon meddig juthat, úgy igen csak tanácstalan az olasz sajtó is. Nem véletlen, ugyanis a Prandelli-alakulat idén még nem nyert mérkőzést (legutóbb még 2013 szeptemberében győztek), Spanyolországtól 1-0-ra kikapott az írekkel és meglepetésre Luxemburggal is csak döntetlent játszott.

A fentebb taglalt kép összecsapás mellett a mai program a Kolumbia-Görögország találkozóval kezdődik, míg a játéknapot az Elefántcsontpart-Japán mérkőzés zárja.

A szombati (vasárnapra átnyúló) program:

C-CSOPORT
18.00: Kolumbia–Görögország (tv: M1)

D-CSOPORT
21.00: Uruguay–Costa Rica (tv: M1)
00.00: Anglia–Olaszország (tv: M1)

C-CSOPORT
3.00: Elefántcsontpart–Japán (tv: M1)

(Fotó:article.wn.com/bleacherreport.com)