Jump to content

VB 2014: Anglia a bentmaradásért játszik

2014. 06. 19. 16:03

Három mérkőzéssel folytatódik a mai napon a brazíliai labdarúgó világbajnokság, ám mind közül kiemelkedik az Uruguay-Anglia összecsapás. Az angolok ha kikapnak, akkor alighanem búcsúznak a tornától, Elefántcsontpart szinte a 16 között érezheti magát amennyiben megveri Kolumbiát, míg a Japán-Görög mérkőzésen mindkét félnek a három pontra lenne szüksége.

A halálcsoportnak is nevezett D-jelzésű kvartettben ma este Uruguay-Anglia rangadót rendeznek. A mérkőzés mindkét csapat számára fontos, hiszen egy vereséggel elbúcsúzhatnak a további küzdelmektől. Az angolok az olaszoktól kaptak ki 2-1-re a csoportkör első fordulójában, míg Uruguay saját dolgát megnehezítve meglepetésre Costa Rica ellen szenvedett 3-1-es vereséget.

A találkozó egyik pikantériáját Luis Suarez személye okozhatja, aki 31 góllal idén gólkirály lett a Premier League-ben a bajnoki ezüstérmes Liverpool színeiben. Csapattársai közül többen ott lesznek a magyar idő szerint ma este 20:40-kor kezdődő összecsapáson, és a hírek szerint a világklasszis csatár is a kezdőben kap helyet, ugyanis felgyógyult sérüléséből. Sokan változást várnak az angolok kezdőjében Roy Hodgson szövetségi kapitánytól, többen Wayne Rooney kihagyását szorgalmazzák, ám a hírek szerint erre nem sok esély van, annál inkább kimaradhat Leighton Baines, de többen szeretnék Wellbeckket és Hendersont is a kispadon látni, helyettük pedig a Barkley, Wilshere, Shaw hármast a kezdőben. Így van ezzel az egykori fenegyerek, Joey Barton is, aki mostanság szakértőként is dolgozik a vb-alatt. Barton szerint az angoloknak többet kell jártaniuk a labdát, kérdés, hogy Uruguay engedni fogja-e mindezt. A szakértők szerint Phil Jagielkára kulcsfontosságú feladat hárul, hiszen ő neki kell megakadályznia a gólszerzésben Luis Suarezt. Januárban az Everton-Liverpool derbin a védő nem volt a helyzet magaslatán, Suarez vezetésével a Vörösök 4-0-ra nyertek. Az angolok dolgát nehezíti, hogy vb-n még nem nyertek soha Uruguay ellen, 1954-ben 4-2-re kikaptak, 1966-ban 0-0-s döntetlent játszottak egymással.

A nap másik két mérkőzését egyaránt a C-csoportban rendezik, az előző forduló két győztese Kolumbia és Elefántcsontpart játszik egymás ellen, valamint a két vesztes, Japán és Görögország. Utóbbi annyira keveset mutatott Kolumbia ellen, hogy ha nem esett át jelentős formajavuláson, akkor az ázsiai csapat is nehéz pillanatokat okozhat a görög szurkolóknak.

június 19., csütörtök:

M1
17.40: Labdarúgás, világbajnokság, Brazília, C-csoport, csoportmérkőzés, Kolumbia-Elefántcsontpart
20.40: Labdarúgás, világbajnokság, Brazília, D-csoport, csoportmérkőzés, Uruguay-Anglia
23.50: Labdarúgás, világbajnokság, Brazília, C-csoport, csoportmérkőzés, Japán-Görögország

(Fotó:dailystar.com)