Jump to content

Vb2014: védelmüket okolják az angolok

2014. 06. 20. 09:38

Az angol labdarúgó válogatott tegnap este 2-1-es vereséget szenvedett Uruguaytól a labdarúgó világbajnokság D-csoportjának második körében. Roy Hodgson együttese az egykori legendás válogatott, Gary Lineker szerint közel sem volt olyan jó támadásban, mint első mérkőzésén az olaszok ellen, ráadásul védekezésben megint alul teljesített. Phil McNulty, a BBC szakírója Steven Gerrardot látta a bajok forrásának, szerinte a kapitánynak el kellene gondolkodnia a folytatáson.

Anglia gyászban, a szigetország válogatottja története során először bukta el első két mérkőzését a világbajnokságon. Az angoloknak a matematikusok szerint úgy 13 százalék esélyük van a továbbjutásra, ám olyan még soha sem fordult elő a vb-k történetében, hogy egy válogatott amely az első két mérkőzését elveszítette, bejusson az egyenes kieséses szakaszba.

Az angolok sem látnak túl sok esélyt erre, főleg, ha a válogatott hasonló felállásban játszik. A BBC-nél dolgozó Phil McNulty szerint a jövővel kell foglalkozni, és meg kell találni azt a csapatot, amely majd a soron következő világversenyre, az Eb-re kvalifikálja magát. McNulty szerint el kell felejteni a Jagielka, Leighton Baines kettőst a védelem közepén. Az Evertonban megállják a helyüket, de világklasszis támadók ellen nem ők jelentik a megoldást, ezt bizonyították tegnap is a 70%-os állapotban lévő Suarez ellen. A mérkőzésen feltűnő volt, hogy Daniel Sturridge és Raheem Sterling mennyire nem tudta kiszolgálni a középre visszakerülő Rooney-t, aki még így is a legveszélyesebb játékosa volt az angoloknak. Rooney végre meglőtte a maga vb-gólját, ám Anglia mégis kikapott. McNulty szerint ebben Steven Gerrardnak is nagy a szerepe, és ezen nem is lehet sokat vitatkozni. Mindkét uruguayi heylzet Gerrard hibájából indult, Suarez pedig ki is használta kapitánya mindkét rontását. Steven Gerrard a világ valaha volt egyik legjobb középpályása, de a PL és válogatott terhelést már nem bírja. A 35 éves legendát a szíve még mindig a válogatottnál tartja, de a vb után talán el kéne gondolkodnia a visszavonuláson, hogy csak szeretett klubcsapatára koncentrálhasson.

Sokak szerint Roy Hodgsonnak is el kellene gondolkodnia a folytatáson, ám a másik tábor szerint hiba lenne a kapitányt leváltani. Anglia vb-szereplése ahogy 1990 óta mindig, úgy most is sokáig beszédtéma lesz a szigetországon belül, még akkor is, ha valami csoda folytán Rooney-ék továbbjutnak a csoportból.

(Fotó:bleacherreport.com)