Jump to content

Az olasz sajtó dühöng, de bizakodik

2014. 06. 21. 19:20

A Brazíliában zajló labdarúgó világbajnokság D-csoportjának második fordulójában Olaszország 1–0-s vereséget szenvedett Costa Ricától, amely győzelmével elsőként jutott tovább a „halálcsoportnak” nevezett kvartettből az egyenes kieséses szakaszba. A vb előtt lesajnált közép-amerikai együttes – amely három korábbi világbajnokkal került egy négyesbe – előbb Uruguay-t, majd az olaszokat is legyőzve jutott a legjobb 16 közé. Vereségük ellenére még az olaszok is bizakodhatnak, viszont az utolsó fordulóban ki-ki meccset játszanak az urukkal a továbbjutásért.

Az olasz lapok a vereség ellenére sem temetik csapatukat, ugyanakkor nem győzik hangsúlyozni, Pirlóék saját maguknak tették nehézzé az utat a nyolcaddöntő felé. A legnagyobb példányszámú La Gazzetta dello Sport „Megfőzve és felfalva” címmel jelent meg, míg a vereségre a csúnya jelzőt használják. Bűnbakot ugyanakkor nem keresnek, de kiemelik, Uruguay ellen az életben maradás a tét.

A Corriere dello Sport címlapján a „Hiszünk bennetek!” felirat virít és a lap kiemeli, Cesare Prandelli szövetségi kapitány szavait, aki szerint az utolsó fordulóban a hit lesz a legfontosabb. Az olaszok gólkülönbségüknek köszönhetően már egy döntetlennel is továbbjutnak, míg Suarezéknek csak a győzelem jelent továbblépést.

A Tuttosport ennél egy fokkal keményebb kritikával számol be a történtekről, a lap a büntetés szót használja a csapat játékával kapcsolatban. Véleményük szerint az olasz csapat lenyűgözte a híveit, de amíg az első fordulóban az angolok elleni győzelem alkalmával pozitív, ezúttal negatív értelemben.

Cesare Prandelli szövetségi kapitány a találkozó után úgy vélte Costa Rica agresszívabban és szenvedélyesebben futballozott. Úgy vélte, ha szereztek volna egy gólt, talán másképp alakul a meccs, de összességében megérdemelték a vereséget. Tisztában van vele, hogy Uruguay ellen élet-halál meccset játszanak, melynek végkimenetele az ő jövőjét is befolyásolhatja.

Fotó:soccertrust.com