Jump to content

Vb 2014: a vb-égés ellenére sem mond le Hodgson

2014. 06. 22. 12:50

Az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson megerősítette, hogy nem mond le kapitányi tisztségéről, feltett szándéka, hogy kitölti a szerződésében foglalt időt. Az angolok számára már a csoportkör záró fordulója előtt biztossá vált a búcsú, hiszen Olaszországtól és Uruguaytól is kikaptak, a csoport negyedik tagja, Costa Rica pedig mindkét előbbi együttest legyőzte.

Roy Hodgson egy vasárnap adott interjúban erősítette meg, hogy a csoportköri búcsú ellenére sem kíván lemondani az angol szövetségi kapitányi tisztségről. A szakember ehhez a hét végén már támogatást kapott a szövetség elnökétől, Greg Dyke ugyanis változatlan bizalmat szavazott neki és a folytatódó együttműködés mellett tette le a garast. Hodgson maradása mellett több egykori válogatott sztár is szót emelt, így Alen Shearer és Gary Lineker is.

„Lelkesedésem nem csökkent, mint ahogy nem csökkent elszántságom azzal kapcsolatban sem, hogy tovább dolgozzam játékosaimmal” – fogalmazott Roy Hodgson az interjúban. Egyidejűleg meggyőződésének adott hangot, hogy csapata percről-percre erősebb és jobb lesz.

Az bizonyos, hogy a kapitány továbbra is számíthat a válogatott erősségére, Wayne Rooneyra. A Manchester United gólerős csatára ugyanis szintén egy vasárnapi nyilatkozatban kijelentette, nem áll szándékában búcsúzni a címeres meztől. „Hiszem, hogy még éveken keresztül viselhetem azt” – jelentette ki a 28 éves csatár, megerősítve, hogy továbbra is a futball a mindene.

(Fotó:thefa.com)