Jump to content

Vb 2014: Hodgson is változtat

2014. 06. 24. 09:38

A másik búcsúzó egykori világbajnok, nevezetesen a címvédő spanyolokhoz hasonlóan az angol válogatott is felforgatott kezdő csapattal vág neki utolsó brazíliai mérkőzésének. Roy Hodgson a hírek szerint Costa Rica ellen a fiataloknak ad lehetőséget, valamint Frank Lampardnak, aki így legalább tisztességgel elbúcsúzhat a nemzeti csapattól.

Teljesen felforgatott kezdő tizenegyet küld pályára a Costa Rica elleni világbajnoki csoportmérkőzésen Roy Hodgson, a brazíliai tornától már biztosan búcsúzó angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember az angol szövetség (FA) honlapjának elmondta, hogy a 18 órakor kezdődő összecsapáson az Uruguay elleni, 2-1-s vereséggel zárult találkozón szerepelt játékosok közül mindössze a védő Gary Cahill, és a csatár Daniel Sturridge lesz ott újra a csapatban, mellettük pedig a fiatalok, illetve a vélhetően utolsó nagy tornáján szereplő Frank Lampard kap majd lehetőséget. A Chelsea-től 13 idény után távozó középpályás 106. alkalommal lesz válogatott és ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is ő fogja viselni.

Hodgson kapust is cserélt, Ben Foster védi ezúttal az angol kaput, a kezdőben pedig helyet kap az a három játékos is, Barkley, Lallana és Shaw személyében, akit a szakírók a torna elejétől a csapatba követeltek folyamatosan.

Az angol válogatott kezdőcsapata Costa Rica ellen:

Ben Foster - Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw - James Milner, Frank Lampard, Jack Wilshere, Ross Barkley - Adam Lallana, Daniel Sturridge