Jump to content

VB 2014: döntetlennel búcsúztak az angolok

2014. 06. 25. 06:30

A továbbjutását már korábban bebiztosító Costa Rica gól nélküli döntetlent játszott a biztos kieső Angliával a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának keddi harmadik fordulójában. A közép-amerikaiak így veretlenül, hét ponttal és csoportelsőként kerültek a legjobb 16 közé, míg az angolok nyeretlenül, egy ponttal zárták a csoportkört és a tornát.

Közepes iramban kezdődött a tét nélküli mérkőzés, ugyanakkor a kevésbé lüktető tempó ellenére mindkét csapat becsülettel próbált támadni, ennek megfelelően szép számmal adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A félidő felénél Borges szabadrúgásból a felső lécet találta telibe, ezután megélénkült az első két mérkőzéshez képest felforgatott kerettel pályára lépő angolok játéka, és sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket. Betalálniuk ugyanakkor nem sikerült, sőt, a játékrész hajrájában a Costa Rica-iak veszélyeztettek, gólt azonban ezúttal sem láthatott az 50 ezer fős közönség.

Fordulás után nem változott a játék képe, a közép-amerikai együttes nem erőltette túlságosan a támadásokat, inkább az angolok próbálkoztak, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. A Costa Rica-i védelem jól tette a dolgát, amikor hibázott, akkor pedig a szigetországi csapat játékosai választottak rossz megoldásokat. A nézők az utolsó percekben kifütyülték a játékosokat, akik nem igazán közönségszórakoztató játékkal "tudták le" ezt a találkozót.

A brazíliai világbajnokság több angol játékos karrierjének utolsó nagy tornáját jelentette, nem valószínű, hogy Steven Gerrard vagy Frank Lampard még egyszer magára húzza a címeres mezt, de a szigetországi sajtó úgy gondolja, hogy Wayne Rooney sem fér bele Roy Hodgson elképzelésébe. Ami Costa Ricát illeti, a közép-amerikai együttes 1990 után története során másodszor szerepelhet a nyolcaddöntőben. A 16 között Costa Rica ellenfele a C csoport második helyezettje lesz.

D csoport, 3. forduló:
Costa Rica-Anglia 0-0
Belo Horizonte, 50 ezer néző, v: Djamel Haimoudi (algériai)
sárga lap: González (60.), illetve Barkley (53.), Lallana (57.)