Jump to content

Négy hónapra tiltották el Suárezt a harapásért

2014. 06. 26. 20:42

A FIFA független fegyelmi bizottsága négy hónapra minden futballhoz kötődő tevékenységtől eltiltotta Luis Suárezt, az uruguayi válogatott csatárát, aki még kedden harapta meg az olasz Giorgio Chiellini vállát. A Liverpool játékosa még kedden harapta meg ellenfelét a két csapat sorsdöntő csoportmeccsén. Ez minden idők legsúlyosabb büntetése vb-n elkövetett sportszerűtlenségért.

A Premier League-ben az Év Játékosának választott támadót visszaesőként tiltotta el a FIFA. Amellett, hogy az uruguayi csatár ezen a világbajnokságon már nem játszhat, még a Premier League első két hónapjában sem szerepelhet a Liverpoolban. A válogatottól történő kilenc mérkőzéses eltiltása alatt a mérkőzéseknek helyt adó stadionba sem teheti be a lábát.

A csatárnak ezen felül 100 ezer svájci frankos (több mint 25 millió forintos) bírságot is be kell fizetnie tettéért, amelyet a FIFA szerint „nem lehet tolerálni." Az uruguayi szövetség elnöke Wilmar Valdez jelezte, fellebbeznek a döntés ellen.

„Ezt a viselkedést a FIFA nem tolerálja, főleg nem a világbajnokságon, amelyen emberek milliói szeme láttára játszanak a világsztárok. A fegyelmi bizottság az összes körülmény figyelembe vételével hozta meg határozatát, amely a kihirdetésekor érvénybe lép" – szólt a FIFA magyarázata.

Suarez a tavalyi szezont is eltiltással kezdte, akkor a Chelsea-ben szereplő Ivanovics megharapásáért tiltották el. Az angol klub közleményben tudatta, hogy addig nem ad ki közleményt a büntetésről, amíg nem látja a FIFA erről szóló hivatalos közleményét. Ugyanakkor a Barcelona – amely már korábban jelezte, hogy szeretné a soraiban látni a renitens támadót – továbbra sem zárkózik el Suarez szerződtetésétől.

forrás:boon.hu