Jump to content

VB 2014: bombaerős német keret Algéria ellen

2014. 06. 30. 17:00

A brazíliai labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjében hétfőn este Németország Algériával találkozik. A papírforma német győzelmet jósol, hiszen Joachim Löw együttese utolsó kilenc vb-meccséből nyolcat megnyert, hétből ötön még gólt sem kapott.

Algériának fel van adva a lecke, igaz számukra már az is hatalmas dolog, hogy ott vannak az egyenes kieséses szakaszban.
Pont az ilyen mérkőzéseket nehéz megnyerni, amikor a közvélemény sima sikert és továbbjutást vár egy csapattól. Pont ezért nem lesz könnyű dolga Németországnak Algéria ellen, ugyanakkor természetesen a legutóbbi négy világeseményen egyaránt érmet nyerő Nationalelf a mérkőzés favoritja.

Löw gyakorlatilag a legerősebb kezdőcsapatát küldheti pályára, Bastian Schweinsteigerrel, aki kiszorította Khedirát, valamint Mario Götzével, aki majd a szélekről próbálja meg tömni labdával a négygólos Thomas Müllert. Az algériai csapatba visszatérhet Madjid Bougherra, más változtatás nem várható az afrikaiak kezdőjében.

Azt biztos, hogy labdabirtoklás terén Németország megint dominálni fog, hogy a gólok terén is, azt majd eldől. Mindenesetre a cserepadról Miroslav Klose azzal a tudattal szállhat majd be ha szerepet kap, hogy ha betalál, akkor megdönti Ronaldo vb-rekordját, míg Thomas Müller egy esetleges góllal pályafutása 10. vb-gólját szerezheti 10. fellépésén.

A fogadóirodák német győzelmet várnak, Algéria esetleges győzelme 11-szeres pénzt hozhat a konyhára, ebből is kiderül, hogy az oddsmesterek nem számítanak meglepetésre.

Végezetül egy videó, melyben a két jelenlegi vb-gólrekorder találatait lehet megtekinteni:

(Fotó:bleacherreport.com/theleagueinsider.com)