Jump to content

Vb-2014 - Sneijder rekorder, Kuyt százados lett

2014. 06. 30. 14:58

Rekorderré vált Wesley Sneijder, aki a holland válogatott történetének legtöbb világbajnoki játékpercével rendelkező futballistája lett a mexikóiak elleni nyolcaddöntőben. Snijder ráadásul a 88. percben egyenlítő találatot szerzett, ezzel még emlékezetesebbé tette magának az összecsapást, melyen Dirk Kuyt 100. válogatottságát ünnepelte és melyet az Oranje végül Klaas-Jan Huntelaar büntetőjével 2-1-re megnyert.

A holland Voetbal International szaklap honlapjának beszámolója szerint a Galatasaray 30 éves középpályása pályafutása során 1309 percet töltött a pályán a világbajnokságokon, így megelőzte az örökrangsorban Ruud Krolt, aki az 1974-es és az 1978-as ezüstérmes válogatottban is játszott, összesen 1290 percet.

A Mexikó elleni összecsapáson szintén pályára lépett Dirk Kuyt 100. alkalommal húzta magára a nemzeti csapat mezét, ezzel a hetedik holland futballista lett, aki elérte ezt a számot. A 33 éves játékos igaz univerzális futballista, hiszen alapvetően csatárnak számít, ám Louis van Gaal szövetségi kapitány a chileiek elleni csoportmérkőzésen elsősorban védekező feladatot bízott rá, míg a Mexikó elleni összecsapáson a középpályán szerepeltette. A holland lap beszámolója szerint Kuyt volt a mezőny egyik legtöbbet mozgó játékosa, aki a pálya minden pontján feltűnt a 90 perc alatt, tehát igazán hasznosan játszott.

(Fotó:3puan.com/gazetesport.com)