Jump to content

Suárez egyre közelebb a Barcelonához

2014. 07. 02. 16:20

Sajtóhírek szerint a Barcelona futballcsapata egyre komolyabban gondolja az uruguayi Luis Suárez szerződtetését, hiszen ma délután megkezdődtek a tárgyalások a katalánok és a Liverpool között. Suárez még négy hónapig nem léphet pályára tétmérkőzésen, miután a világbajnokság egyik csoportmérkőzésén megharapta az olasz Giorgio Chiellinit.

A Barcelona eddig sem nagyon titkolta, hogy egyik legfőbb nyári kiszemeltje az uruguayi csatár, de úgy tűnik, a katalánokat semmi nem tántoríthatja el attól, hogy megszerezzék Suárezt. Márpedig a támadó mindent megtett azért, hogy elüldözze a kérőket, hiszen nem először (de reméljük utoljára) fordult elő, hogy megharapta az aktuális ellenfél játékosait. Suárez állítólag már mindenben megegyezett a Barcelonával, már „csak” a Liverpoollal kell dűlőre jutnia a katalán vezetőknek. Ami már szintén nincs messze, ugyanis Ian Ayre, a vörösök ügyvezető igazgatója ma délután találkozik Suárez-ügyben a barcelonai tisztviselőkkel – írja a mérvadó skysports.com.

A Barcelonának így már nincs más dolga, mint teljesíteni az uruguayi szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, ami 70 és 80 millió font körüli összeg lehet. Egy másik verzió szerint a katalánok bevonnák az üzletbe Alexis Sánchezt is, így nem kellene ennyi pénzt letenniük az asztalra; más kérdés, hogy Sánchezért kis túlzással fél Európa sorban áll.

A Barcelona érdeklődésén nagyot lendített az is, hogy a csatár bocsánatot kért a harapás után, bár a FIFA első embereit ez nem igazán hatotta meg, hiszen további négy hónapig nem léphet még pályára. A katalánok elnöke, Josep Maria Bartomeu először elítélte tettéért a támadót, de tiszteletre méltónak nevezte, hogy a támadó bocsánatot kért az olasz védőtől. Most úgy tűnik, hogy végül a Barcelona lesz a befutó, ami azt is jelenti, hogy a Real Madrid végleg kiszállt a Suárezért való versenyfutásból és megnyithatja az utat a kolumbiai klasszis, Radamel Falcao előtt.