Jump to content

Vb 2014: a Bayern focistái termelik a legjobban a gólokat

2014. 07. 02. 15:07

A brazíliai labdarúgó világbajnokságon tegnap befejeződött a nyolcaddöntős kör, kialakult a legjobb nyolc mezőnye. A csapatok számára péntekig pihenő van, ám természetesen a színfalak mögött gőzerővel folyik a felkészülés a negyeddöntős párharcokra. Eddig nem panaszkodhatunk, a tornán potyognak a gólok, ezúttal azonban nem személyre lebontva vizsgáljuk a mesterlövészeket, hanem csapatok szerint.

A góllövőlista élén ugyebár James Rodriguez áll, a kolumbiai csatár öt gólt szerzett eddig a tornán, parádés játékával feledteti a sérült Falcaot. Az öt gól mind a Monaco csapatának a számlájára megy a képzeletbeli listán, amellyel a hercegségbeli csapat az ötödik helyen áll.

Negyedik a Real Madrid, hat góllal, ebből Karim Benzema hármat vállalt, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Angel Di Maria pedig egyet-egyet. A madridiak után a képzeletbeli dobogó legalsó fokán Manchester United áll nyolc találattal, ebből Robbin Van Persie hármat tudhat magáénak, a maradékon Marouane Fellaini, Wayne Rooney, Juan Mata, Nani, és Javier Hernández és osztoztak.
Ezüstérmes pozícióban a Barcelona együttese áll, köszönhetően játékosai remek formájának. A tíz találaton hárman osztoznak, Messi és Neymar négy-négy gólt szerzett, a Manchester Uniteddel hírbe hozott Alexis Sanchez pedig kettőt vállalt.

A dobogó legfelső fokán egyelőre a Bayern München áll, a bajorok játékosai összesen 14 gólt lőttek eddig a vb-n, és jó esély van arra, hogy ezt a számot még tovább növeljék, hiszen többen még mindig versenyben vannak. A győztes csapat gólvágóinak névsora: Thomas Müller (4), Xherdan Shaqiri (3), Arjen Robben (3), Mario Mandzukic (2) Julian Green (1), Mario Götze (1)